Будівля залізничного вокзалу Південний у Києві затоплюється нечистотами через незаконне будівництво

15:15, 26.10.2017
Будівля залізничного вокзалу Південний у Києві затоплюється нечистотами через незаконне будівництво

Вокзал "Південний" у Києві (Lidia Furs / Facebook)

Стічний колектор поблизу залізничного вокзалу "Південний" у Києві залили бетоном під час будівництва на замовлення фірми ТОВ "Полюс Центр".

Як заявляють чиновники, тепер будівлі вокзалу та території навколо неї загрожує екологічна катастрофа.

"22 жовтня під час будівельних робіт на вул. Георгія Кірпи, 2-б біля залізничного вокзалу «Південний» забудовник залив бетоном каналізаційний колектор діаметром 800 мм. У зв’язку з цим нормальне технологічне функціонування міських каналізаційних мереж порушилось", - ідеться на сайті КМДА.

У "Київводоканалі" запевняють, що перед початком будівництва фірма не отримала відповідних дозволів на проведення робіт.

"З метою недопущення залиття стічними водами прилеглих будівель, зокрема залізничного вокзалу «Південний», який і так було частково підтоплено, привокзального поштамту та інших будівель і споруд, силами працівників аварійних бригад «Київводоканалу», із залученням спеціальної техніки, було терміново організовано роботи з локалізації аварійної ситуації та облаштовано перекачування стічних вод за тимчасовою схемою", – розповів заступник головного інженера управління каналізації м. Києва Андрій Кобзар.

Наразі у "Київводоканалі" переконують, що будуть добиватися відшкодування збитків через суд.