Микола Коханівський у суді підтвердив, що першим напав на Руслана Качмалу

16:12, 24.10.2017
Микола Коханівський у суді підтвердив, що першим напав на Руслана Качмалу

Микола Коханівський в Святошинському суді (скріншот відео)

Микола Коханівський після повернення з лікарні швидкої допомоги до зали Святошинського суду заявив, що першим напав на Руслана Качмалу.

"Я вже не пам’ятаю, що він мені сказав. Він мене якось образив чимось. Я наніс йому перший удар... це все знімалося на камеру, тут же з’явився поліцейський, і тоді, коли мене добряче наколошматили, я дістав травматичну зброю", - сказав журналістам Микола Коханівський.

Він зазначив, що провокаторів "було більше", очевидно, не лише Руслан Качмала.

"Ми знаємо одне одного з Качмалою дуже добре. Він уже більше півтора року тероризує гуртожиток і мешканців, моїх бійців, дітей бійців, їх батьків. Я, як можу, їх захищаю. В цей раз він вирішив напасти, власне, на мене", - продовжив Микола Коханівський.

Нагадаємо, Микола Коханівський затриманий через стрілянину із травматичного пістолета по Руслану Качмалі. Конфлікт стався неподалік так званого гуртожитку по вул. Обухівській, 60, на будівлю якого претендують одночасно соратники Коханівського та Качмали. Офіційних дозволів на користування будівлею сторони не представили, а в соцмережах повідомлялося, що приміщення в заставі банку та наразі самозахоплене тими, хто у ньому проживає.

23 жовтня суд не зміг обрати запобіжний захід Миколі Коханівському. На засіданні 24 жовтня поліція витіснила прихильників Коханівського із зали суду після того, як відвідувачі, що ночували в суді, відмовилися покидати зал Святошинського суду.

Суд над Коханівським перервали близько 12:00, бо підсудному стало зле, тому Миколу Коханівського відвезли до лікарні швидкої допомоги в Києві.