У Броварах загинув ветеран АТО Руслан Яцюк після 9 ножових поранень

12:11, 22.10.2017
У Броварах загинув ветеран АТО Руслан Яцюк після 9 ножових поранень

Руслан Яцюк загинув у рідних Броварах (Ruslan Yatsyuk / Facebook)

У Броварах 21 жовтня поблизу автошколи "Атомобіліст" та бару "911" знайшли тіло ветерана 11 батальйону "Київська Русь" Руслана Яцюка із 9 ножовими пораненнями, одне з яких було в серце.

Про це повідомляє "Трибуна. Бровари" та публікує фото з місця подій.

"При вході в приміщення автошколи "Автомобіліст" — велика пляма крові. Така ж пляма крові – біля центрального входу на трикотажну фабрику, неподалік бару "911". Саме на цьому місці й було знайдено тіло 36-літнього Руслана Яцюка", - пише видання, та зазначає, що обидві плями крові, між якими не більше 100 м, з’єднує кров’яна доріжка.

За інформацією начальника Броварської поліції Олега Янчинського, чоловікові нанесено 9 ножових поранень, одне з яких — в область серця.




Про подробиці злочину журналісти "Трибуни" спробували дізнатися телефоном у адміністратора бару "911". Їм повідомили: таємниця слідства, коментувати заборонено.

Продавчині магазинів, що розташовані в одному приміщенні з баром "911", та охоронці фабрики розповіли, що о 8 год. ранку територію, де лежало тіло та де залишилася велика пляма крові, поліція обнесла стрічкою.

На місці події працював кінолог, слідчо-оперативна група, а також були присутні чоловіки в камуфляжній формі. За словами жінок, ймовірне знаряддя вбивства – ніж – правоохоронці так і не знайшли. Зате знайшли пляшку спиртного напою зі слідами крові. Як розповіли жінки, у натовпі чули, що "розборки" між чоловіками почалися о 3 год. ночі: сутичка переросла у бійку.




Начальник зв’язку 11 батальйону "Київська Русь" Юрій Нємчин характеризує Руслана як надійного, доброзичливого побратима, якого поважали підлеглі бійці.

"Руслана призвали на службу в травні 2014 року з другою хвилею мобілізації, — розповів журналістам "Трибуни" Юрій Нємчин. – Він був командиром відділення зв’язку, потім – командиром взводу зв’язку. Разом із іншими бійцями взводу обороняв Дебальцево, Чигар, у лютому 2015 року – Донецький аеропорт. Мав бойові виходи для забезпечення зв’язку з опорними пунктами. На сайті донецької республіки (невизнані тимчасово окуповані території на сході України — Ред.) "Трибунал" Руслана внесли в список "карателів".

У лютому-травні 2015 року виконував обов’язки начальника зв’язку батальйону. Має відзнаку Міністерства оборони, подяки від Громадських організацій".




Після повернення з АТО, через контузію, Руслан оформив ІІ групу інвалідності, а минулого року держава виділила йому кошти на поліпшення житлових умов. Чоловік був не одружений і мешкав разом із батьками.

Як повідомив Олег Янчинський, за фактом убивства відкрито кримінальне провадження за ч.1, ст. 115 ККУ — "умисне вбивство". Наразі проводяться слідчі дії. У свою чергу Юрій Нємчин повідомив, що бойові побратими всіляко сприятимуть правоохоронним органам у якнайшвидшому розшуку Русланового вбивці.

Руслан Яцюк до свого 37-річчя не дожив 10 днів.