Жертвами наїзду «Лексуса» у Харкові стали дружина і донька героя АТО

09:20, 21.10.2017
Жертвами наїзду «Лексуса» у Харкові стали дружина і донька героя АТО

Доброволець Сергій Янчук загинув у 2014 р.

В аварії у Харкові, під час наїзду "Лексуса" на пішоходів, загинули вдова і 19-річна дочка героя АТО сержанта Володимира Янчука, який був добровольцем в АТО і загинув після поранення ворожим снарядом в 2014 році. Дружина Алла і донька Анастасія Сокіл миттєво стали жертвами смертельного удару. Про це повідомив ветеран АТО, суддя з Харкова Олександр Мамалуй Facebook.

"Володька промучився три тижні. Осколок міни через стегно пройшов в живіт, вийшов, відбився від внутрішньої поверхні плити броника, пішов назад у живіт і все там перемолотив. Володя Янчук був міцний хлопець - розвідник, за строковій службі відвоював у Нагірному Карабасі, доброволець... З абсолютно смертельним пораненням він прожив ще три тижні. Я ніколи не говорив про це, але всередині себе не раз думав - наскільки ж людина може бути життєлюбною і ціпкою... Я не розумів. Помилявся. Стрілець-снайпер 3 взводу роти снайперів 93 гвОМБр сержант Янчук любив сильно. Але не життя. Любив би життя - не ступив би вперед у першій п'ятірці. Дружину любив. Тому й пішов у "звездорез", - розповів Мамалуй. 

За словами Мамалуя, донька Анастасія не дожила до 20-річчя всього тиждень.

"Немає жінки, яка плакала в мене на грудях на похоронах Володька в серпні 14-го - а навколо стояли живі ще пацани - а їх вже немає, вони всі вбиті у тому ж серпні... Немає дівчинки - дев'ятнадцятирічної дівчини-розумниці, яка добре вчилася, мови знала, мріяла про щось... Тиждень не дожила до двадцятиріччя. І Володька немає. Нікого немає... А я - є. Поки є. Важливо не скільки сидіти. Важливо - як сидіти", - каже суддя.