Микола Руденко «Рудік» підірвався на фугасі під Павлополем (фото)

07:40, 20.10.2017
Микола Руденко «Рудік» підірвався на фугасі під Павлополем (фото)

Микола Руденко "Рудік" загинув під час розвідки місцевості під Павлополем.

Розвідник 59-ї бригади Микола Руденко, позивний «Рудік», загинув підірвавшись на російському фугасі під час розвідки в районі селища Павлопіль на маріупольському напрямку в середу, 18 жовтня.

 

Про загибель воїна повідомляють бойові побратими і волонтери у соцмережах.

 

«Рудіку» було 33 роки.

 

«Життя обірвалось миттєво і боєць не мучився... Дома у Миколи залишились дід, мама з батьком, жінка і 6-річна донька. Микола "Рудік" був гідним сином України, воїном з великої літери і зустрів смерть в бою», - написав про загиблого у Facebook  волонтер Віктор Погодін.

 

Він також оприлюднив серію світлин воїна із зони АТО.

 

За даними бойових побратимів, Микола Руденко був на завданні з іншим бійцем Романом Левицьким і загинув у нього на очах.

 

 

"Страшно шкода, він був хорошою людиною. Він залишив престижну роботу і хороші заробітки в Одесі, і пішов на війну добровольцем. Ми з ним подружилися, він часто, повертаючись із завдання заходив до нас одеситів на чай, каву або свіжий борщ. Вічна пам'ять. Царство Небесне. Проведіть його гідно там в Одесі", - відзначив Сергій Гуцалюк.

 

 

До війни «Рудік» закінчив факультет кримінального права і працював юристом в Одесі.

 

Шкільні і студентські друзі «Рудіка», а також його колеги по юридичній практиці  намагаються з’ясувати у соцмережах коли відбудеться похорон воїна.

 

Зазначимо, що напередодні загинув під час мінометного обстрілу ще один захисник України: механік-водій 128-ї ї гірсько-піхотної бригади Олександр Омельчук.

 

 

Про загибель воїна повідомила група «Закарпатський Легіон» у Facebook.

 

Стаося це внаслідок мінометного обстрілу позицій сил АТО у селі Жованка поблизу селища Зайцеве, що в районі окупованої Горлівки у вівторок, 17 жовтня.

 

«Проросійські найманці били із 120-міліметрових мінометів. Ми симетрично відповіли ворогу. На жаль, одна з ворожих мін обірвала життя 27-річного Олександра, уродженця Хмельниччини», - йдеться у повідомленні.

 

Олександру Омельчуку було 27 років, він родом з села Велика Боровиця Білогірського  району Хмельницької області. У воїна залишилися батьки і сестра.

 

За словами друзів Олександр був дуже хорошою, доброю людиною і хорошим товаришем.

 

 

Зазначимо, що протягом 16-18 жовтня на східному фронті загинуло п’ятеро захисників України – стільки ж, скільки за першу половину жовтня загалом.

 

Зокрема, як повідомляла «УМ», у понеділок загинули: молодший лейтенант 57-ї бригади Андрій Беспалов, який підірвався на міні, переслідуючи диверсантів в районі Ясинуватої, а також розвідник 72-ї бригади імені Чорних Запорожців Микола Ларін, позивний «Вінні Пух», якому ворожа куля поцілила в шию під час ворожого обстрілу позицій ЗСУ в районі села Крута Балка під Авдіївкою.

 

У вівторок, під час вогневого протистояння в районі Мар’їнки загинув сержант, командир відділення ДШК 92-ї бригади Михайло Луговий.