Після розстрілу Майдану міліціонери успішно переатестувалися в Нацгвардію та попереджують злочини в поліції

16:35, 16.10.2017
Після розстрілу Майдану міліціонери успішно переатестувалися в Нацгвардію та попереджують злочини в поліції

Переатестація? (Адвокатська дорадча група)

Колишні керівники та службовці Департаменту громадської безпеки МВС України Сергій Поготов, Володимир Гриняк, Анатолій Серединський та Ігор Бабич майже всі продовжують працювати у правоохоронних органах не зважаючи на те, що їх звинувачують у роздачі зброї, від якої загинули "майданівці".

Про це нагадує Адвокатська дорадча група у Facebook.

"Ілюстрація того - хто де працював тоді - і де працює зараз... Громадською безпекою в нас займаються ті самі люди...", - зазначається в коментарях до інфографіки.




Активісти нагадують, що із силовиків Департаменту громадської безпеки (ДГБ), звинувачених у перевищенні влади під час акцій 18-20 лютого 2014 року, із органів звільнився лише перший заступник керівника департаменту Сергій Погоов. Він наразі все-одно працює в державній компанії - НАК "Нафтогаз Україна".

Заступник начальника Департаменту громадської безпеки Володимир Гриняк наразі керує Управлінням громадської безпеки Національної Гвардії. Через відрядження генерал Гриняк зірвав судове засідання, на якому розглядають його діяльність під час Революції гідності.

Анатолій Серединський у 2014 році був начальником відділу організації ДГБ, а Ігор Бабич працював у ньому.

Наразі вони зробили рокірування: Департамент превентивної діяльності Національної поліції очолює Ігор Бабич, а Анатолій Серединський його заступник. Лише через 3,5 роки після Революції Гідності їм висунули звинувачення у члочинах проти "майданівців", наразі вони під домашнім арештом та продовжують займати свої посади.