СБУ затримала російську шпигунку з Нацгвардії (фото)

17:44, 11.10.2017
СБУ затримала російську шпигунку з Нацгвардії (фото)

Жінка-оператор з Нацгвардії зрадила присязі й шпигувала для ворога. (Фото СБУ)

Служба безпеки України затримала жінку-військову з Національної гвардії на прізвище Родіонова, яка була секретним агентом Росії. Затримання відбулося у службовому кабінеті зрадниці на центральній базі зберігання Нацгвардії ще 5 жовтня.

 

Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак у середу.

 

За його словами, технік-оператор Нацгвардії Родіонова ще в серпні 2016 року відвідала Москву, де живе її сестра. Під час того візиту її завербували російські спецслужби.

 

«У неї було навіть два псевдоніми, якими вона підписувала свої агентурні повідомлення - “45-ий” і “Невський", чоловічі псевдоніми, щоб приховувати, що вона жінка», - каже голова СБУ.

 

Пан Грицак стверджує, що шпигунка передала росіянам доволі значний обсяг секретних документів, у тому числі з обмеженим доступом, чим завдала «значну шкоду інтересам обороноздатності України».

 

Підібрані за завданням спецслужб РФ файли з майже сорока документами жінка копіювала та надсилала з власного планшета через секретний чат, створений замовниками в одному з інтернет-комунікаторів.

 

 

Наразі техніку-оператору повідомлено про підозру в скоєнні злочину. 

 

На допиті затримана зрадниця зізналася, що взимку 2017 року їздила до Росії на зустріч з куратором, особа якого вже встановлена. Зараз вона продовжує давати “дуже цікаві відомості” про те, як був організований зв’язок із її куратором зі спецслужб РФ, слідство триває.