В Україні заборонені Вконтактє та Яндекс вилетіли із десятки найвідвідуваніших сайтів

09:47, 04.10.2017
В Україні заборонені Вконтактє та Яндекс вилетіли із десятки найвідвідуваніших сайтів

Російські соцмережі та сайти продовжують користуватися популярністю в Україні

Заборонені в Україні російські сайти "Вконтактє" та "Яндекс" покинули першу десятку рейтингу найвідвідуваніших сайтів у вересні.

Про це повідомляє Kantar TNS CMeter.

Згідно зі статистикою, кожен третій українець продовжує відвідувати соцмережу "Вконтактє". При цьому Kantar TNS CMeter не зазначає, чи враховується при підрахунку, що багато українських користувачів використовують VPN-шифрування, та як у такому разі проводять вимірювання.

Заборонений в Україні сайт Yandex.ua навіть продемонстрував продемонстрував зростання кількості відвідувань за веерсень 2017.

Нагадаємо, Петро Порошенко заборонив доступ до "Вконтактє", "Однокласніков", "Яндекса", сервісів "Мейл.Ру" 15 травня 2017 року.

Значно зросло охоплення у сайтів Facebook.com та Wikipedia.org.




Дослідження CMeter об’єднує дані з 3-х джерел про діяльність користувачів від 14 до 70 років:

Site-centric- лічильники, інтегровані в сайти. На даний момент у вимірі є близько 250 сайтів, з них близько 30 з фіксацією відео.

Frame-centric- лічильники встановлені не на сайті, а в фреймі банерної мережі. На даний момент у вимірі більше 2500 сайтів

User-centric- панель охоплює близько 5000 респондентів щодня, поряд зі стандартними показниками (hits, охоплення, соціально-демографічні тощо показники по всіх сайтах, з якими контактували респондента), також фіксує контакт панелістів з контентом.

Дані з усіх джерел об’єднуються в режимі реального часу, що гарантує відсутність втрат в даних.