«Мене змусили»: студентів університету Драгоманова зігнали на молебень у Володимирському соборі

18:04, 29.09.2017
«Мене змусили»: студентів університету Драгоманова зігнали на молебень у Володимирському соборі

Студентів змусили прийти на молебень до Дня вчителя (Сергій Зайченко)

Студентів Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова примусили під час навчання відвідувати молебень у Володимирському соборі, проти чого виступила частина студентів.

Про це у Facebook повідомляє екс-голова студентської ради університету Сергій Зайченко. Він опублікував скріншоти переписки студентів із цього приводу.

"Студентів найбільшого педагогічного університету країни адмінка зганяє замість пар на православну молитву. Це студентів того університету, який мав стати локомотивом реформи освіти. Який мав готувати вчителів, що відповідають вимогам часу, що мислять критично і креативно. Вчителів, що несуть в собі новітні підходи до викладання", - написав він.

Сергій Зайчанко відзначив, що прес-служба НПУ імені Драгоманова стверджує, що відвідування молебену не було обов’язковим. При цьому не зазначалося, чому студенти мають порушувати статут та прогулювати пари, і чи взагалі заняття будуть проводитися.



Скріншоти переписки студентів свідчать, що студентів таки схиляли до відвідування молебню погрозами того, що їм зарахують пропуск навчальних пар.








Засновник найбільшої освітньої онлайн-платформи Prometeus Іван Примаченко обурився такою ситуацією.

"Просто вдумайтеся. В державному університеті світської країни студентів знімають з пар і тиснуть на них, щоб змусити відвідати релігійну подію. Незважаючи на те, що розділення держави і церкви закріплено не тільки в Конституції, але й напряму записано в статті 6 щойно приянйтого закону "Про освіту": "Засади державної політики у сфері освіти та принципи освітньої діяльності: ... невтручання релігійних організацій в освітній процес". І це робиться не ховаючись", - написав він.

У соцмережах "примусовий молебен" для майбутніх викликав дискусії.

Народний депутат Віталій Чепинога обурився такою ситуацією.




У той же час лідер "Братства" дмитро Корчинський навпаки підтримав скандальну ініціативу керівництва університету.




Нагадаємо, напередодні 1 вересня оскандалилися студенти іншого провідного ВУЗу України - КПІ. Студенти "політеху" влаштували грандіозну пиятику під час якої трощили майно супермаркету, закидали пам’ятник Олені Телізі в парку біля навчальних корпусів сміттям та пустими пляшками, а деяких надміру "активних" учасників швидка повезла до лікарні після алкогольнї інтоксикації.