Добровольця Олега Куцина допитали в ГПУ за справою російських слідчих

09:23, 20.09.2017
Добровольця Олега Куцина допитали в ГПУ за справою російських слідчих

Олег Куцин зацікавив як російських, так і українських слідчих.

Слідчі Генпрокуратури допитали командира "Легіону Свободи", командира "Карпатської Січі" Олега Куцина у кримінальній справі, порушеній щодо нього Слідчим комітетом Російської Федерації.

 

Як повідомляє прес-служба ВО «Свобода», допит Куцина відбувся у понеділок, 18 вересня.

 

«Прибувши на запрошення ГПУ, офіцер виявив, що його допитують у справі, порушеній щодо нього Слідчим комітетом Російської Федерації», - йдеться у повідомленні.

 

Зауважимо, що командира штурмової роти "Карпатська Січ", керівника "Легіону Свободи" Олега Куцина в Росії звинувачують у тому, що він спільно з командиром 93-ї бригади ЗСУ нібито здійснював артобстріли об'єктів цивільної інфраструктури на тимчасово окупованих територіях.

 

Загалом Слідчий комітет Росії "розслідує" більше сотні кримінальних справ стосовно московсько-української війни. 76 із них об'єднано в спільне провадження у справі "про застосування заборонених засобів і методів ведення війни на Донбасі".

 

«Із порушенням цих кримінальних справ Кремль визнає, що території Донецької та Луганської областей і Криму окупувала Росія. Вона їх контролює та поширює на них свою юрисдикцію. У звʼязку із цим я критично сприймаю те, що ГПУ проводить допити військових, щодо яких ворог порушив кримінальні справи. Цивільні прокурори фіксують покази вояків, які діяли в екстремальних ситуаціях. Куди далі вони скерують ці відомості? Віддадуть ворогу?», - цікавиться пан Куцин.

 

Добровольця також дивує, чому цією справою займається ГПУ, а не військова прокуратура. Олег Куцин також не радить українським військовим давати покази у справах, порушених Слідчим комітетом РФ.

 

Нагадаємо, що Слідчий комітет РФ у березні 2014 року порушив кримінальну справу проти Олега Тягнибока, звинувативши лідера "Свободи" у тому, що він нібито воював у Чечні під керівництвом Шаміля Басаєва.

 

У Росії також підозрюють колишнього українського прем’єра Арсенія Яценюка у тому, що він воював найманцем у Чечні і Придністров’ї у 90-і роки ХХ століття і вбивав російських солдат.