У Києві заборонили продавати алкоголь у «ларьках»

22:05, 14.09.2017
У Києві заборонили продавати алкоголь у «ларьках»

До цього Київрада намагалася зупинити продаж алкоголю вночі, але рішення скасував суд (Голос UA)

Київська міська рада проголосувала за заборону на продаж алкоголю в МАФах. Рішення підтримали 81 депутат.

Про заборону в Facebook повідомив депутат Київської міської ради Владислав Михайленко, який став ініціатором цього рішення.

За словами депутата, рішення має позитивно вплинути на комфорт киян, оскільки зможе подолати так звані "наливайки" та врегулювати торгівлю алкогольними і слабоалкогольними напоями у тимчасових спорудах.

"Тривалий час в місті Києві існувала законодавча колізія. Згідно чинного законодавства, алкогольні напої можна продавати тільки в капітальних спорудах. Законодавець чітко визначає що є капітальною спорудою, які вона має нормативи. Тимчасові споруди жодним чином не відносяться до капітальних споруд і тому фактично, видаючи договори пайової участі на продаж алкогольних напоїв в тимчасових спорудах, ми порушуємо чинне законодавство. Це рішення врегульовує таку колізійну ситуацію. Більше того, зазначу, що заборонити продаж спиртного вимагають самі кияни. Наголошував на цьому неодноразово і мер столиці. Тому сьогодні ми виконали волю містян",– зазначає автор документу, депутат фракції "Солідарність" у Київраді Владислав Михайленко.