Мер Чернігова закликає осуджувати сім’ї, де менше трьох дітей

16:33, 06.09.2017
Мер Чернігова закликає осуджувати сім’ї, де менше трьох дітей

Владислав Атрошенко закликає підвищувати народжуваність суперечливими методами.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко виступив за лобіювання в суспільстві ідей, які осуджують громадян з "недостатньою" кількістю дітей в Україні. Батьків, які виховують одного-двох дітей він вважає «хворими» і «не українцями».

 

Про це Атрошенко написав на своїй сторінці в Facebook.

 

Зокрема, мер заявив про необхідність навіювання думки, особливо молодому поколінню, про те, що якщо у громадян менше трьох дітей, то це ненормально.

 

"Якщо брати патріотичну складову, щоб мінімум три дитини в сім'ї. Щоб дівчина і хлопець, вони виростали і знали, що якщо у них не буде трьох дітей, значить вони хворі, якісь не такі, вони взагалі не українці. Це дуже серйозне питання, воно чутливе, над цим потрібно працювати", - вважає мер Чернігова.

 

При цьому нав'язувати молоді подібні ідеї пан Атрошенко пропонує, залучаючи працівників бюджетної сфери і релігійних діячів.

 

"Я хочу знайти відповідні шляхи через суспільне визнання цієї проблеми, як важливої, і через релігійні установи і релігійних діячів міста. Через всі меншини, а у нас їх 23, там є керівники, які мають авторитет. Через вчителів, лікарів, яких-небудь людей, які мають авторитет для суспільства. Якщо ми патріоти, то патріотизм повинен бути виражений не тільки в словах і геополітичних відносинах", - заявив мер.

 

При цьому, для прикладу мер навів республіку Білорусь і демографічну політику президента Лукашенка.

 

Зауважимо, що згідно даних з офіційних джерел, сам Атрошенко виховує двох доньок: Анастасію 1997 р.н. і Поліну 2005 р.н. Тобто якщо послуговуватися лексикою мера Чернігова, він є "хворим" і "не українцем".

 

Нагадаємо, раніше Атрошенко став фігурантом скандалу з нагородженням державною нагородою, при тому, що за часів режиму Януковича він голосував за так звані "диктаторські закони".