На Київщині сина-першокласника загиблого героя Дениса Поповича привітали за рогом школи

15:25, 05.09.2017
На Київщині сина-першокласника загиблого героя Дениса Поповича привітали за рогом школи

Представник військомату Баришівського району вітає сина загиблого Дениса Поповича за рогом школи (Юлія Попович)

Фото першокласника Іллі Поповича, якого за рогом Морозівського навчально-виховного комплексу, який носить ім’я загиблого поблизу Донецького аеропорту батька хлопчика Дениса Поповича, вітає представник військового комісаріату Баришівського району Київської області розлетілося соцмережами.

"Це 1 вересня. Київська обл., Баришивський р-н, с.Морозівка.Морозівска НВК ім.Д.Поповича. Привітання першокласника сина загиблого в АТО Дениса Поповича Іллі за рогом школи від військового комісаріата", - написала у Facebook мама хлопчика Юлія Попович.

Вона зазначила, що дирекція школи заборонила представнику військового комісаріату та сільській раді вітати її сина-першокласника на "лінійці".

"Питання:скажіть мені будь-ласка чи так повинні вітати дітей загиблих,які захищали нашу Україну і віддали за нас життя?????", - пише дружина гранатометника 40-ї бригади Дениса Поповича, який загинув 22 січня в селищі Опитне, за декілька кілометрів від Донецького аеропорту.



На свято "Першого дзвоника" 6-річний Ілля Попович прийшов у нагородах батька. Юлія Попович опублікувала фото сина у них.



Користувачів соцмереж обурило таке ставлення до сина загиблого військового, який обороняв підступи до Донецького аеропорту в час найсильших боїв у легендарному ДАПі.



Директор Морозівського НВК Вікторія Чихман в коментарі "Україні молодій" стверджує, що військовим на святі виступати не забороняли, та навіть внесли виступ у сценарій свята, а подарунок запропонували вручити у класі під час першого уроку Іллі у школі, яка носить ім’я його батька.

Вікторія Чихман стверджує, що капітан Кулешко відмовився від вітального слова та повідомив, що він поспішає. Про те, що він вручав подарунок Іллі за рогом школи, керівництво навчального закладу довідалося лише згодом.

"Ілля Попович давав "перший дзвінок" на лінійці. Під час неї вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих односельців. Після лінійки діти поклали квіти на їх могили, у тому числі на могилу Дениса Поповича", - говорить директор школи.