У Києві активісти просять віддати букети із лінійки на благодійність

20:47, 30.08.2017
У Києві активісти просять віддати букети із лінійки на благодійність

Букети не будуть "тихо помирати" в класних кімнатах, а радиватимуть тих, хто змушений бути в лікарні (із соцмереж)

Київська ініціатива "Квіткове Щастя" просить школи столиці віддати на благодійність частину букетів, які учні подарують вчителям 1 вересня. Замість того, щоб сумно в’янути по класним кімнатам, букети подарують хворим у лікарнях та літнім людям в хоспісах.

Про ініціативу повідомляє "Українська правда.Життя".

Квіти, які зі шкіл передадуть волонтерам, переоформлять флористи. Оновлені букети повезуть до лікарень Києва, де лежать важкохворі.

Наразі вони точно планують поїхати у Київську міську психіатричну лікарню № 1 імені І. П. Павлова.

У планах також інститути раку, урології, хірургії та інші.

Кількість медзакладів залежить від кількості зібраних букетів.



Букети даруватимуть не лише пацієнтам, але й молодшому медичному персоналу: няням, санітарочкам, прибиральницям і кухарям.

"На них майже не звертають увагу, але ж від них залежить якість перебування людей у медзакладі",– додає співорганізатор акції Ольга.

Наразі активісти ведуть перемовини з навчальними закладами 5 районів столиці: Солом'янським, Шевченківський, Оболонським, Святошинським і Печерським.

Телефонують також "у топ-20 гімназій і ліцеїв".



Усі охочі долучитись до акції можуть принести квіти активістам самостійно: 1-3 вересня вони чекатимуть за адресою: вулиця Богдана Хмельницького 51Б (Київський молодіжний центр).

Активісти уже неодноразово проводили подібні акції. Про них вони звітують у Facebook.




У той же час. блогери просять учителів змінити репертуар на 1 вересня та включати на лінійці сучасні українські дитячі пісні.