Телеканал ZIK звільнив кореспондента за суперечку з прихильником Порошенка

13:47, 27.08.2017
Телеканал ZIK звільнив кореспондента за суперечку з прихильником Порошенка

Костянтин Лохвицький не стримав емоції, коли звертався до учасника "Ходи нескорених", що підтримував Петра Порошенка (скріншот відео)

Телеканал ZIK звільник Костянтина Лохвицького "за необ’єктивінсть" у ставленні до учасника "Ходи нескорених" на Хрещатику 24 серпня, який вийшов на акцію із плакатом на підтримку Петра Порошенка.

"Костянтин Лохвицький – колишній АТОвець, поранений під Іловайськом. На телеканалі ZIK працює буквально тиждень. Вихід людини з плакатом на підтримку Президента Петра Порошенка на «Ході нескорених» сприйняв як провокацію.", - ідеться в офіційному коментарі телеканалу ZIK.

"Нам прикро за цей інцидент. Костянтин мав право продемонструвати своє ставлення, проте як громадянин, а не як журналіст при виконанні свої професійних обов’язків. Тому від імені телеканалу ZIK перепрошую за таку поведінку журналіста», – коментує ситуацію генеральний директор медіа-холдингу ZIK Ігор Туркевич.

Відео суперечки в Facebook опублікував Мирослав Олешко.

Учасникам акції на Хрещатику вдалося зафіксувати на відео, як один з учасників "Ходи нескорених" несе плакат із написом "Порошенко – наш Гетьман. Достойнішого немає!".

Плакат розірвали інші учасники ходи, після чого кореспондент Костянтин Лохвицький захотів дізнатися про мотиви, що спонукали чоловіка підняти такий плакат.

"Ви маєте право [показувати плакат - ред.], але не маєте поваги до цих хлопців. У вас немає честі, немає гідності", - емоційно говорить Лохвицький.

Пізніше чоловік, який тримав рештки розірваного плакату, розповів, що йому 55 років, він приїхав із Торезу. Він відмовився говорити про те, коли приїхав із міста, яке зараз окупувати проросійські терористи, та продемонстрував паспорта, закривши своє прізвище.




ZIK озвучив позицію кореспондента Костянтина Лохвицького стосовно подій на "Ході нескорених":

"Всі прекрасно розуміють, що ця людина вийшла, щоб спровокувати хлопців на «Ході нескорених», але в неї не вийшло. Його прихильники сподівалися, що АТОшники почнуть бити людину з таким плакатом, але не так сталося як гадалося – хлопці стримались. Я, як атошник, журналіст, не міг не поставити цій людині декілька запитань. Оскільки людина почала мені "тикати" та хамити, я висловив свою думку в кадрі щодо відсутності честі, совісті, гідності та поваги до моїх загиблих побратимів, і таки маю право!".

Мирослав Олешко різко розкритикував дії учасників акції та журналіста:

"Якісь тварюки накинулися на чоловіка, як дикі звірі, розірвали його плакат. Сволота журналіст із телеканалу ZIK замість виконання своєї роботи почав принижувати чоловіка, який не зрадив нашу країну, проживаючи на окупованій території, та приїхав до Києва".

Натомість користувачі Facebook почали звинувачувати самого Мирослава Олешка у надмірній прихильності до Президента та називають "порохоботом".

"Порохобот" - це коли АТОшники, які підтримують Порошенка це герої, а ті учасники АТО, які не підтримують Порошенка - тварі і барани, яким місце в Росії", - прокоментував висловлювання Олешка у бік кореспондента ZIKу Олександр Равчев.