В Одесі повалили погруддя маршала Жукова (фото)

14:10, 24.08.2017
В Одесі повалили погруддя маршала Жукова (фото)

Погруддя Жукова доставили до Таїровського відділення поліції Одеси.

Погруддя радянського маршала Жукова повалили повалили з півтораметрового гранітного постаменту на перехресті проспекту Небесної Сотні (колишня назва - Маршала Жукова) і вул. Академіка Глушка в Одесі в ніч на четвер.

 

Після цього погруддя вивезли на чорному «Мерседесі» у невідомому напрямку. Лише згодом правоохоронці знайшли пошкоджений бюст маршала і його фрагменти на Деволановському спуску в центрі Одеси.

 

Про це повідомляє Головне управління Нацполіції в Одеській області у четвер.

 

Зазначається, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом руйнування погруддя маршала Георгія Жукова в Одесі за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального Кодексу України.

 

Пізніше фрагменти пам'ятника доставили в Таїровське відділення поліції і долучили до матеріалів кримінального провадження.

 

«Досудове розслідування триває. Встановлюють осіб, причетних до скоєння вказаного кримінального злочину», - йдеться в повідомленні.

 

 

Користувачі соцмереж навпаки наголошують, що погруддя Жукова паплюжать в Одесі не вперше, оскільки йому тут не місце.

 

«Невідомі патріоти в Одесі файно відсвяткували День Незалежності», - лаконічно написав у Facebook  активіст Сергій Стерненко і додав відповідне нічне фото.