Димінський вилетів до Женеви після запрошення на допит

21:40, 22.08.2017
Димінський вилетів до Женеви після запрошення на допит

Петро Димінський втік до Женеви на приватному літаку.

Мільйонер Петро Димінський вилетів на приватному літаку зі Львова до Женеви у понеділок ввечері. Сталося це через годину після того, як слідчі офіційно вручили йому повістку на допит що обставин аварії, в якій загинула молода жінка Наталія Тріла, призначений на середу, 23 серпня.

 

Про це повідомив член колегії МВС, депутат Антон Геращенко у Facebook  у вівторок ввечері.

 

За його даними, поліція встановила відсутність провини охоронця бізнесмена Петра Димінського в смертельній аварії, який раніше стверджував, що саме він був за кермом авто, а не його шеф.

 

"Сьогодні вранці (у вівторок – Ред.) слідство законним чином отримало неспростовні докази того, що за кермом автомобіля "Mercedes" був точно не 43-річний охоронець Петра Димінського, який взяв вину за смертельне ДТП на себе", - написав пан Геращенко.

 

За його словами, також 22 серпня Генеральна прокуратура визначила підслідність розслідування справи про можливу причетність Петра Димінського до загибелі Наталії Тріли за Головним слідчим управлінням Нацполіції.

 

При цьому, ще у понеділок вранці Димінському була офіційно вручена повістка на допит і він був попереджений, що йому буде запропоновано здати зразок своєї ДНК слідчому.

 

Через годину Димінський, який на сьогоднішній день поки ще має статус свідка, вилетів на приватному літаку зі Львова до Женеви.

 

"Попереджаю Петра Димінського, що якщо Ви завтра не з'явитеся на допит до слідчого і не здасте для експертизи пробу Вашої ДНК, це може бути непрямим доказом того, що за кермом "Mercedes" був зовсім не Ваш 43-річний охоронець", - зазначає член колегії МВС.

 

Геращенко підкреслив, що слідство за будь-яких обставин встановить, хто насправді був за кермом Mercedes, який убив Наталію Трілу, оскільки "всім потрібна правда і тільки правда". За його словами, жодні гроші не дозволять винуватцю смерті жінки уникнути відповідальності. Мовляв, такою є принципова позиція міністра МВС Арсена Авакова і глави Нацполіції Сергія Князєва. 

 

Зауважимо, що після скандалу щодо можливої причетності Димінського резонансної смертельної аварії на Львівщині, МВС повідомило, що особу винного водія встановить експертиза ДНК. Адже на подушці безпеки збергіся генетичний матеріал водія.

 

Як повідомляла «УМ», аварія за участю автомобіля Димінського сталася 18 серпня на трасі М10 Львів-Краковець у селі Ямельня, Яворівського району близько 15:10.

 

Власник ФК "Карпати" і телеканалу ZIK Петро Димінський був на місці аварії. Відомо, що він часто особисто керує Mercedes S 65 AMG з державними номерами АС0277ВР, який став учасником ДТП. Цей автомобіль завжди супроводжує позашляховик охорони, який їздить слідом.

 

Тоді ж охоронець бізнесмена заявив, що винуватцем ДТП є він. Галицький районний суд міста Львова  заарештував охоронця Димінського.

 

Тоді як брат загиблої жінки стверджує, що саме Димінський був за кермом Мерседеса в момент аварії.