Сергій Ручка з Богуслава загинув від міни під Авдіївкою (фото)

19:20, 18.08.2017
Сергій Ручка з Богуслава загинув від міни під Авдіївкою (фото)

Сергій Ручка був уродженцем Богуслава.

Боєць першого механізованого батальйону 72-ї бригади Сергій Ручка загинув від поранення в голову під час мінометного обстрілу позицій ЗСУ в промзоні міста Авдіївка Донецької області у середу, 16 серпня близько 23:00.

 

Про це повідомляє 72 Гвардійська ОМБР на своїй сторінці у Facebook  в п’ятницю.

 

За словами боойвих побратимів, загиблий воїн був надійним, відважним, досвідченим.

 

«Коли треба завжди виручав, йшов у бій без страху. Любив жартувати і завжди був усміхнений, незважаючи ні на що», - зазначають у 72-й бригаді.

 

 

Тієї ночі ворожий мінометний обстріл почався, як завжди, раптово. «Сергій був на чергуванні, і саме в цей момент прилетіла міна», - розповідають його друзі, 20 та 21-річні Олексій та Денис, які в той момент були поруч і миттю повідомили медикам і кинулися надавати першу допомогу пораненому, як вони думали, товаришу.

 

Хлопці зробили все правильно, як їх вчили: наклали джути на поранені кінцівки, закрили чистим рани на тілі, поклали Сергія на ноші і бігом, найкоротшою стежкою, понесли його окопами до броньованої "медички", що вже летіла назустріч.

 

 

«Тут-таки, в цілковитій темряві, ноші поклали в машину, де під час руху наполегливо намагалися врятувати бійця. Вже потім, у стабілізаційному центрі, куди ми примчали, хірург сказав, що хлопець помер ще там, в окопі... Смерть була миттєва і безболісна; але ми не знали того, і рятували його, як живого, до останнього сподіваючись, що ось зараз він прийде до тями; часом нам навіть здавалося, що ми відчуваємо у нього слабкий пульс», - розповідає медпрацівник батальону.

 

36-річний Сергій Ручка прийшов на фронт з міста Богуслав Київської області. Вдома у нього залишились самотніми дружина і 13-річна донька.