У Дружківці учасницю сепаратистських мітингів можуть призначити директором опорної школи

21:14, 15.08.2017
У Дружківці учасницю сепаратистських мітингів можуть призначити директором опорної школи

Ірина Прус на передньому плані фото у білій кофтинці та, що нетипово для жінок, із двома сумочками в руках (Олександра Пахоменко)

У Дружківці донецької області Ірина Прус претендує на посаду директора опорної школи № 17. Активісти звинувачують жінку в тому, що вона була учасницею сепаратистських мітингів у 2014 році та, за непідтвердженою інформацією, примушувала на них ходити своїх підлеглиш вчителів.

Про це у Facebook повідомляє активіст Павло Островський.

"Ірина Прус (на той момент заступник директора гімназії). За наявними у мене даними, вона займалась збором та координацією учасників антиукраїнського мітингу. ... А от в чому казка. В Дружківці 17-ту школа буде опорною, на її модернізацію виділяють великі гроші, туди збиратимуть кращих вчителів і все таке. І от, Валерій Гнатенко (міський голова Дружківки - ред.) вирішив поставити директором школи свою людину, Ірину Прус. Завтра її назвуть переможцем на так званому "конкурсі". Всі члени комісії проголосують так, як їм скажуть у виконкомі і виберуть одіозну кандидатку директором опорної школи", - пише Островський.

Конкурс, що мав відбутися 15 серпня, провалився із формальних причин.

Як повідомляє сайт 06267.com.ua, причиною для перенесення конкурсу на невизначений термін стало те, що обидва учасники змагань не надали довідки про стан здоров’я.




Активісти опублікували відео із сепаратистського мітингу в 2014 році, на якому сестра Ірини Прус, директорка гімназії "Інтелект" Валентина Лугова, головний спікер на зібранні, називає українських військових "терористами, які нападають на нашу землю".

Ірина Прус в коментарях до нього відзначила, що на відео її не помітно.

Після чого Олександра Пахомова додала фото з іншого ракурсу, де Ірина Прус в білій кофтинці та двома сумочкою в руках стоїть на мітингу.