Іван Сторчак з Тернопільщини загинув під час обстрілу Водяного (фото)

19:58, 14.08.2017
Іван Сторчак з Тернопільщини загинув під час обстрілу Водяного (фото)

Іван Сторчак мав двох сестер і трьох братів.

Навідник кулеметного взводу 21-річний Іван Сторчак загинув у бою з окупантами під час ворожого обстрілу з гранатометів та великокаліберних кулеметів укріплень ЗСУ неподалік селища Водяне на маріупольському напрямку в суботу ввечері, 12 серпня.

 

Про це повідомляє Тернопільський військовий комісаріат у Facebook  в понеділок.

 

Іван Сторчак з багатодітної родини, уродженець села Криволука Чортківського району Тернопільсткої області. Воїн був одним з шести дітей: у Івана дві сестри і три брати. Оскільки батько помер, матір виховувала їх усіх сама.

 

 

«Тіло загиблого солдата Івана Сторчака буде доставлено орієнтовно на ранок завтрашнього дня (у вівторок, 15 серпня).  Чин похорону відбудеться в середу, 16 серпня в с. Криволука Чортківського району. Вічна пам"ять тобі, солдате», - йдеться у повідомлені Тернопільського військомату.

 

 

Хлопець вчився на будівельника в профтехучилищі міста Бучач. Після сторокової служби в армії, підписав контракт із ЗСУ і пішов захищати Україну на східний фронт.

 

 

Чортківська міська рада, у свою чергу, повідомляє, що відповідно до розпорядження міського голови Володимира Шматька, 14-16 серпня у місті оголошено Дні жалоби.  

 

«На знак скорботи за загиблим у Дні жалоби на підприємствах, установах та організаціях буде приспущено Державний Прапор України із траурною стрічкою на будівлях.  У Дні жалоби у розважальних закладах (кафе, барах, ресторанах) скасовано проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань», - йдеться у повідомленні мерії Чорткова.

 

Церемонія прощання з тілом Героя проходитиме 15 серпня об 11.00 біля Собору Верховних Апостолів Петра і Павла у Чорткові. Після поминальної панахиди траурна процесія буде рухатись вулицями Незалежності, Володимира Великого до границі території міста.

 

Траурний кортеж прослідує до Криволуки через села Білобожниця, Джурин, Полівці, Палашівка.