Проросійські сили в Україні почали спекулювати на мовному питанні в школах

10:51, 12.08.2017
Проросійські сили в Україні почали спекулювати на мовному питанні в школах

Проти переходу на українську мову навчання у школах брудними методами борються проросійські сили (СЗШ № 53 м. Києва)

В регіонах України за підтримки "Опозиційного блоку" розпочалася кампанія, в ході якої "обурені батьки" будуть протестувати нібито проти навчання першокласників українською і переходу шкіл на українську мову навчання вцілому.

Про це повідомив народний депутат та координатор грути "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook.

За його словами, "премію Дарвіна" на даному етапі отримав представник партії "Опозиційний блок" на Херсонщині Єгор Устинов, який написав, що в україномовних школахі дітям "вдовблюють", що російськомовні - люди другого сорту.

"Пікантність ситуації в тому, що:
1) діти Устинова відвідують україномовну гімназію №1 м Херсона з поглибленим вивченням української та іноземних мов, історії та права;
2) директором цієї гімназії є мати Устинова - Наталя Валентинівна, заслужений учитель України, кандидат педагогічних наук.
Якщо чесно, я не розумію, як інтерпритувати слова оппоблоківца. Це донос на власну матір з метою захистити дітей, яких утримують в гімназії насильно?", - вказує Дмитро Тимчук.



Тимчук наводить інший приклад: в Мангушському районі Донецької області 9 серпня відбулася позачергова сесія райради. На ній "обурені батьки вимагали захистити їх від свавілля голови РДА, який нібито домігся звільнення декількох громадян, вчинивши тиск на роботодавців".

"Причина - "постраждалі" нібито відмовлялися писати заяву на навчання дітей українською мовою", - зазначає Дмитро Тимчук.

Підбурювачами для "перфомансу" виступили місцеві депутати від "Опоблоку". Інцидент ретельно записав телеканал з пулу Ріната Ахметова, що в точності копіює шаблон російських пропагандистів.

"За роки війни вже всім відомо: якщо в якійсь точці з'явилися камери російських "ЗМІ", значить, незабаром трапиться провокація. "Опоблок" переймає досвід російських побратимів", - нагадує народний депутат.

За даними групи "Інформаційний спротив", які озвучує Дмитро Тимчук, в ці дні сотні шкіл проводять зустрічі з батьками, у т.ч. - першокласників, де обговорюються питання підготовки до навчального року.

Він зазначає, що питання з мовою навчання піднімається регулярно, але в переважній більшості випадків конструктивно вирішується. Там, де немає провокаторів, адміністрації шкіл і батьки знаходять спільну мову або компроміси.

"Невже "Опозиційний блок" настільки втратив сором, що не посоромиться вплутати в свої брудні ігри дітей?", - задає риторичне питання Дмитро Тимчук.