У Черкасах звели громадський туалет на мільйон (фото)

18:07, 07.08.2017
У Черкасах звели громадський туалет на мільйон (фото)

"Царський" туалет у парку Хіміків у Черкасах.

Черкащани вважають вершиною бездарного керівництва владної команди зведення майже за мільйон гривень з бюджету громадського туалету, відкриття якого відбулося у парку Хіміків у Черкасах инулої суботи.

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ і користувачі соцмереж.

 

При цьому, туалет будувався кілька років у парку Хіміків, який є не особливо популярним у містяню

 

Як повідомляє сайт «Прочерк», резонансності події додає те, що витратили на будівництво 886 тисяч гривень.

 

Туалет працюватиме з 11-ї до 19-ї вечора безкоштовно.

 

 

Там є чотири кімнати: жіночий та чоловічий відділи, відділ для людей з обмеженими можливостями та душова для працівників парку.

 

 

При цьому, кабінки для чергової немає, тож невідомо як вона нестиме службу у дощ чи сніг.  А те, що туалет працюватиме і взимку, ще раніше повідомляв директор КП «Дирекція парків» Володимир Стойко.

 

Таке використання бюджетних фінансів міста, «вивела із себе» користувачів соцмереж у Черкасах.  Розлючений народ  назвав будівництво цього «туалету "по-чорному" типу руської бані, що змахує на «тайожную ізбушку»,  вершиною безумного та бездарного керівництва нинішньої черкаської команди і просить «на сцену» автора ідеї та автора «смєти».

 

 

Люди із сарказмом пишуть про те, що виглядає туалет за мільйон «бєднєнько, обмєнніка не має», пропонують туди облаштувати ще й електронну чергу та зробити  вхід за відбитками пальців, а ще пророкують, що на наступний рік черкаська міська влада зробить його реконструкцію, мовляв, вже й кошти приготувала, з добудовою для чергової, або надбудовою мансардного поверху.

 

Можна, кажуть, і офіс для дирекції парків приліпити, про собівартість якого не важко здогадатися.

 

Черкащани переконані, що для такого дороговартісного об’єкту потрібен охоронець, а ще той, хто буде ним керувати– керівник для туалету. А у нього має бути заступник, а у  заступника – свій заступник, «якого шпетитиме перший».

 

 У керівника туалету, запевняють містяни, повинен  бути автомобіль, завгосп, сантехнік та бухгалтер.

 

«Тож ми маємо вже фактично сформоване комунальне підприємство, яке можна назвати «С@ака-мотика». Для фірмового одягу працівникам можна закупити г@мно-камізельки. Таке підприємство повинно мати і свою піар-службу, щоб рекламувати послугу. Тож це треба протягти на найближчій сесії», – не підбирають слів черкащани.

 

І припускають, що на  утримування туалету та на безкоштовний туалетний папір  «будуть ще більші гроші надходити, ну, типу, с@рунів у Черкасах багато…».

 

Дехто йде далі і пропонує створити у Черкасах дирекцію туалетів і замінити в туалеті керамічні унітази на золоті.

 

Інші вважають, що після введення у дію такої новобудови, про яку знатиме вся Україна, «треба у Черкасах створити  Г@мністерство і провести конкурси на керівні посади, а ще подумати і про те, від якої партії буде міністр».

 

І головне, уточнюють містяни, поставити цим чиновникам замість крісел унітази, щоб далеко не бігали.

 

«Ось що воно означає "хоч собачу будку побудував?", чомусь зовсім не хочеться, щоб великі будівничі туалету ще щось будували в Черкассах», – підсумовують містяни.

 

Хоча, зізнаються люди, сучасний  туалет у черкаському парку Хіміків справді потрібний. Але, задають слушне питання міській владі Черкас,  чи виправдані такі витрати в нинішній скрутний час,  коли в багатьох галузях, таких як медицина,  коштів катастрофічно не вистачає.

 

Комунальники ж пояснюють таку вартість збудованого туалету тим, що до нього проводили електромережу, водопостачання, водовідведення. Мовляв, загальна вартість мереж складає майже 23% від вартості туалету. І наголошують на подорожчанні будматеріалів. Нібито у 2014 році тонна піску коштувала 50 гривень, а зараз 150 гривень.