У Києві остаточно повернули громаді сквер Небесної сотні

13:41, 02.08.2017
У Києві остаточно повернули громаді сквер Небесної сотні

Сквер Небесної Сотні заборонено забудовувати.

Вищий господарський суд України залишив у силі рішення судів попередніх інстанцій, за якими ділянки, на яких розташований сквер Небесної Сотні у Києві, передали у власність громади.

 

Про це повідомляється на сайті КМДА у середу.

 

"Сьогодні, 2 серпня 2017 року, Вищим господарським судом України залишено в силі рішення господарських судів попередніх інстанцій, за якими земельні ділянки скверу Небесної Сотні повернені до власності киян. Суд відхилив скаргу представника компанії-забудовника з підстав недоведеності та необгрунтованості", - йдеться у повідомленні.

 

У КМДА нагадують, що місто спільно з прокуратурою та мешканцями відстоювало в суді повернення цієї землі з 2014 року.

 

Як повідомляла «УМ», 1 грудня 2016 року Господарський суд Києва ухвалив рішення про повернення у комунальну власність скверу Небесної сотні, розташованого по вулиці Михайлівській, 24-26, у Шевченківському районі столиці.

 

У травні 2017 року Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Києва.

 

Раніше волонтери, громадські та політичні діячі звернулися до Президента Петра Порошенка з проханням захистити сквер Небесної сотні, на місці якого планувалося побудувати офісний центр.

 

Саме у цьому сквері розміщений барельєф Сергія Нігояна - першого вбитого під час протистояння на вулиці Грушевського під час Євромайдану.