Журналіст Остап Дроздов за російську мову вигнав блогера Юрія Романенка під час прямого ефіру

13:14, 24.07.2017
Журналіст Остап Дроздов за російську мову вигнав блогера Юрія Романенка під час прямого ефіру

Юрій Романенко спочатку не хотів тиснути руку Остапу Дроздову, але потім вони таки зробили рукотисканням (скріншот відео)

Мовний скандал розгорівся навколо конфлікту журналіста та ведучого авторської програми на телеканалі ZIK Остапа Дроздова та блогера Юрія Романенка, який не захотів говорити українською.

Фрагмент "мовної сутички" опублікував у соцмережах Єгор Гуськов. Тема відразу викликала широкі дискусії.

"Не бачив ще серед журналістів "людей з яйцями" у мовному питанні. Перша ластівка від Остапа Дроздова. Тримай російськомовний фашист гранату, називається. Давно знаю, що Романенко - вата, а тепер про це знають ще більше людей", - прокоментував Олександр Аронець, політичний експерт та депутат Київської облради.




"Я не знайомий з Романенком. але якщо це - інтелектуальна еліта України, то хай Бог милує... Остап Дроздов - моя повна підтримка! Жодного слова російською в телебаченні! І тоді, за кілька років, матимемо помітні зміни в масовій свідомості", - зазначає блогер Дмитро Сіманський.

"Подивився сюжет з Остапом Дроздовим і Юрієм Романенком. До честі обох, обоє виявилися принциповими, але і цивілізованими теж. Тому попри явний конфлікт усе вийшло напрочуд спокійно і гідно", - написав політик і дипломат Богдан Яременко.




Юрій Романенко на своїй сторінці у Facebook стверджує, що на образливі коментарі не реагує, бо він "поїхав у село, їсть фрукти, гуляє по лісу, читає книги".

Натомість Юрій Романенко нагадав позицію Остапа Дроздова щодо мобілізації до українського війська влітку 2014 року.

У своєму блозі на сайті "Главком" 25 липня 2014 року Остап Дроздов різко засудив мобілізацію та зазначив, що воюувати на Донбасі мають або контрактники, або добровольці.



Остап Дроздов у соцмережах не відреагував на закиди Романенка, якого напередодні програми назвав "гостроязиким".