У Дніпрі двох чиновників відсторонили від роботи через масове отруєння дітей у Бердянську

17:05, 23.07.2017
У Дніпрі двох чиновників відсторонили від роботи через масове отруєння дітей у Бердянську

В санаторії "Лазурний" у Бердянську отруїлося понад 30 дітей (Андрій Ляшенко)

У Бердянську Запорізької області отруїлися діти, що відпочивали в таборі за путівками, які надавалися сім’ям ветеранів АТО.

Через цю надзвичайну ситуацію відсторонили двох чиновників із Дніпра, які особисто не перевірили, куди відправляють дітей.

"У зв'язку з отруєнням дітей в оздоровчому таборі в Бердянську прийнято рішення на час перевірки відсторонити від роботи директора департаменту соцзахисту пані Козловську і начальника управління по роботі з учасниками АТО пана Звірка. Їхня подальша доля буде визначена найближчим часом", - повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

Він зазначив, що "доля" чиновників визначиться найближчим часом після перевірок.

Нагадаємо, в Бердянську Запорізької області з дитячого "оздоровчого" табору госпіталізовано 30 дітей з харчовим отруєнням.

Як розповіла директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Вікторія Клименко, дитячий оздоровчий санаторій "Лазурний" в Бердянську, на території якого створили імпровізований табір і де отруїлися діти, працював незаконно.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив профільним міністерствам, включно з Міністерством внутрішніх справ, вжити заходи за фактом масового отруєння дітей у Бердянську.

На даний час реакція Бориса Філатова єдина за фактом отруєння, про яку стало відомо.