«Потрібно не воювати, а дружити»: висновок матері полоненого Агєєва із російської агресії (відео)

11:22, 23.07.2017
«Потрібно не воювати, а дружити»: висновок матері полоненого Агєєва із російської агресії (відео)

Віктор та Світлана Агєєви зустрілися в СІЗО Старобільська (Павло Канигін)

Мати російського полоненого Віктора агєєва під час зустрічі з сином поговорила із журналістом "Нової газети" Павлом Канигіним.

Журналіст запитав жінку про висновки, які вона зробила із ситуації, що трапилася з її сином.

"Висновок, що треба зробити, - не повинні люди стріляти одне в одного. Країни повинні не воювати, а дружити. І щоб наші політики подумали про це, щоб не було таких ситуацій більше з нашими дітьми", - сказала Світлана Агєєва.

"І політики, і ЗМІ, і інші", - зазначила вона. На уточнююче питання Павла Канигіна "І Соловйов з Кисельовим?" Агєєва додала: "При усій повазі - так".

"Не хочеться нікого образити, але розпалювати (ворожнечу- ред.) не треба, а робити якісь рухи на зустріч одне одному", - зазначила Агєєва.




Світлана та Віктор Агєєви не відкидають причетність до російської армії: жінка стверджує, що її син - російський військовий, а Віктор Агєєв вважає себе ледь не миротворцем у відрядженні в Луганську. Про це він заявив під час розмови в Старобільську.

На запитання про місію російських солдат на Донбасі він відповів: "Захист мирних громадян на території "ЛНР". А на уточнення, від кого, сказав: "Від Збройних Сил України".

При цьому полонений досі переконаний, що його країна війни з Україною не веде.

"Що війну веде – із цим я не згоден. Все-таки допомагає Луганську і Донецьку, просто допомагає – гуманітарна допомога там, продукти", - каже російський військовослужбовець, якого затримали в складі ДРГ в районі Жолобка на лінії фронту АТО зі зброєю в руках.




Світлана Агєєва не очікувала, що в Україні до неї будуть нормально ставитися.

"Насправді виявилося, що зустріч та відношення - толерантні, доброзичливі, намагалися приділити увагу... Відношення дуже хороше, людяне", - зазначила мати полоненого росіянина.

Вона сказала, що вдячна за те, як її прийняли в Україні.

За той час, що полонений у Луганській області російський військовий Віктор Агеєв перебуває в СІЗО Старобільська, до нього жодного разу не навідувався ніхто з російських дипломатичних представників.

Про це повідомив російський журналіст Павло Канигін, який разом з матір’ю Агеєва Світланою приїхав до України, передає «Новая газета».

"Я дізнався, що ніхто з російських представників за цей вже майже місяць, який Віктор знаходиться під вартою, до нього не приходив. Навіть російський консул. Хоча в Харкові є Генеральне російське консульство", – сказав журналіст.

Він також описав зустріч Агеєва із матір’ю. "Віктор виглядає непогано, але видно, що сильно переживає. Зустріч з матір’ю для нього виявилася майже сюрпризом, він тільки сьогодні дізнався, що мати приїхала до нього", – додав Канигін.

Сама зустріч тривала приблизно близько години. Мати передала Агеєву посилку з одягом і цукерками.

Як повідомляла "УМ", Світлана та Віктор Агєєви зустрілися і СІЗО Старобільська.