У Києві відкриття магазину Gloria Jeans закінчилося бійкою через одяг, вироблений в «ЛНР» (відео)

07:49, 17.07.2017
У Києві відкриття магазину Gloria Jeans закінчилося бійкою через одяг, вироблений в «ЛНР» (відео)

Плакат у руках активістів пом'ятий та надірваний після сутички (Світлана Кашпіровська)

У Києві під час відкриття магазину Gloria Jeans в торговому центрі Sky Mall активісти, що пікетували продаж одягу, який може вироблятися в "ЛНР", отримали забиття та травми.

Вони стверджують, що їх побила охорона торгового центру, затягнувши до підсобного приміщення.

"Активісти руху Відсіч прийшли з арт-пікетом, щоб закликати покупців не фінансувати російський бюджет, гроші з якого вертаються кулями і мінами від російських окупантів. Охоронці Skymall напали на активістів, затягли їх до підсобки, били ногами та тягали по підлозі, забирали телефони", - написав у Facebook Павло Островський.

Один із чоловіків у білій сорочці, ймовірно представник охорони торгового центру Sky Mall, під час штовханини вдарив дівчину-активіста в обличчя, момент удару помітно на відео.




"Не встигли ми розгорнути плакати, як на нас накинулися охоронці, почали заламувати руки, валити на підлогу і врешті потягли більшість в запасний вихід та заблокували двері. Мої вимоги відкрити двері та відпустити людей було проігноровано. Тож чоловік викликав поліцію. Тим часом утримувані кричали та звали на поміч", - розповідає про подію одна із активісток Світлана Кашпіровська.

Активісти змогли зняти на відео, як вони перебувають у підсобному приміщенні разом із охороною та стверджують, що їх незаконно утримують.

Коли один із хлопців піднімає телефон, щоб зробити фото або відео, охоронець б'є його по голові.



Пікетувальники магазину Gloria Jeans після інциденту звернулися до лікарів.




Конфлікт навколо магазину Gloria Jeans розпочався після того, як стало відомо, що одяг шиють в "ЛНР".



Служба безпеки України розповсюдила інформацію, що збирається перевірити дані щодо того, чи можуть продавати Gloria Jeans в Україні.

"За отриманою інформацією, в Україні головна фабрика «Глорія Джинс» розташована в тимчасово окупованому Луганську і продовжує працювати. Це може свідчити про можливу реалізацію в українських торговельних мережах продукції, виробленої саме на тимчасово окупованих територіях із сплатою податків до бюджету псевдореспублік", - повідомили в СБУ 13 липня.