Сепаратисти Донбасу зірвали «хлібне перемир’я»

16:21, 24.06.2017
Сепаратисти Донбасу зірвали «хлібне перемир’я»

Проросійські бойовики не втримали своєї обіцянки навіть доби

Російсько-окупаційні війська зривають домовленість Тристоронньої контактної групи у Мінську про припинення вогню на час жнив – так зване «хлібне перемир’я», яке мало розпочатися на Донбасі вздовж лінії розмежування в суботу.

 

Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов у Харкові в суботу.

 

“Протягом цієї доби вогонь знову не припинявся, знову були проведені обстріли”, - сказав секретар РНБО.

 

За його словами, зазвичай бойовики не більш ніж півдоби дотримуються домовленостей про припинення вогню на Донбасі.

 

“Що стосується припинення вогню, на превеликий жаль, за останні два місяці - це третя чи четверта домовленість про припинення вогню. Вони постійно порушуються з боку російських гібридних військ. Я не пам’ятаю жодної домовленості, якої б вони дотримувалися. Не більше півдоби тримаються ці домовленості, і вони починають їх порушувати”, - сказав Олександр Турчинов.

 

І додав, що цього тижня окупанти дещо зменшили кількість обстрілів завдяки інтенсивній роботі спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

 

“Цей тиждень трошки було зменшення вогню з боку агресора, але воно було пов’язано не з тим, що у них сумління пробудилося, а з тим, що дуже активно працювала моніторингова місія ОБСЄ”, - наголосив секретар РНБО.

 

У свою чергу ватажки терористичної ЛНР через підконтрольні інформаційні ресурси повідомили, що порушень "хлібного перемир'я" з українського боку ними не зафіксовано.

 

Тоді як бойовики терористичної ДНР повідомили російським ЗМІ, що за добу нарахували "50 порушень "тиші" з боку ЗСУ", при цьому українська сторона нібито застосовувала артилерію, танки, міномети, БМП, БТР, гранатомети і стрілецьку зброю.

 

Нагадаємо, Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на Донбасі підтримала звернення місцевих рад про необхідність дотримання режиму тиші на час збирання врожаю з 24 червня по 31 серпня.