У Києві розігнали противників перейменування проспекту Ватутіна на Шухевича (фото, відео)

10:21, 17.06.2017
У Києві розігнали противників перейменування проспекту Ватутіна на Шухевича (фото, відео)

Соціалісти та "тітушки" втратили партійні прапори під час "змагань" з патріотами.

Активісти із партії «Національний корпус» і молодіжної організації С14 розігнали акції противників декомунізації проспекту Ватутіна у Києві і перейменування його на проспект Шухевича, згідно рішення Київради.

 

Так, противників перейменування, які організували акції на столичній Троєщині і в районі Петрівки, не захистили навіть кілька сотень «тітушок», з якими, за словами самих націоналістів, було «проведено виховну роботу під час спортивних змагань і сафарі». Бійки виникли переважно в районі Московського мосту в Києві.

 

Про це повідомляє спільнота С14 на своїй сторінці у Facebook  в ніч на суботу.

 

 

«Триває спортивно-патріотична зачистка в районі проспекту Шухевича. Щойно на Петрівці зазнала моральної відповідальності ще одна група продажних чмирів, що стояли з прапорами «социалістав», - так повідомляли про перебіг подій націоналісти з С14.

 

Окремим організаторам проплаченої акції протесту довелося вибачатися перед українським народом, що засвідчує оприлюднене націоналістами відео.

 

Серед іншого, активісти вилучили у "соціалістів" блокнот, в якому були записані виплати противникам декомунізації.

 

«Наші активісти вилучили блокнот, в якому записані виплати учасникам акції проти перейменування проспекту. Акцію супроводжували «тітушки», вони і почали бійку з нашими активістами», - розповів журналістам заступник голови партії «Національний корпус» Назар Кравченко.

 

 

За його словами, в результаті зіткнень декілька людей з «Національного корпусу» були затримані.

 

Тоді як представники партії «Соціалісти» повідомляють, що націоналісти зірвали їхній флешмоб. Світлини засвідчують, що противники декомунізації втратили партійні прапори, які стали трофеями патріотів.

 

 

«Багато побитих сепарів. Шабаш проти проспекту Шухевича вщент розбито. Поліція затримала одного азовця, зараз ідуть спроби відбити. Азов серйозно розбив групу тітушні біля Скаймоллу. По Троєщині та Петрівці патрулюють групи ПС і С14», - такі підсумки роблять натомість у спільноті С14.

 

Як повідомляла «УМ», 1 червня Київська міська рада проголосувала за перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича. 

 

Окружний адміністративний суд Києва 12 червня заборонив Київській міськраді підписувати і публікувати рішення про перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича до винесення рішення за позовом колишньої «регіоналки» Ірини Бережної.