В Україні заборонено займатися спортом без дозволу лікаря

13:31, 02.03.2017
В Україні заборонено займатися спортом без дозволу лікаря

Рекорди можуть бути лише з дозволу лікаря (www.sportlife.ua)

Гормадський активіст Олександр Равчев встановив, що відповідно до нормативних документів Міністерства охорони здоров'я, в Україні заборонено займатися спортом без дозволу лікаря.

"Особам, які бажають займатися фізичною культурою чи спортом в байсейні чи деінде, необхідно отримати допуск до занять фізичною культурою чи спортом", - відповіли на запит Олександра Равчева у Державній установі "Український медичний центр спортивної медицини Міністерства охорони здоров'я.

Активіст надсилав запит, щоб дізнатися для чого в басейнах вимагають довідки від лікаря, але отримав неочікувану відповідь. Виявляється, допуск до занять спортом може видати лише спеціальний лікар.




При цьому у листі нічого не сказано про те, що у басейнах та роздягальнях спортивних клубів можуть швидко поширюватися захворювання, збудники яких розмножуються в умовах високої вологості та температури.

Саме через це у багатьох спортивних закладах від відвідувачів вимагають надати довідку від лікаря-дерматолога чи сімейного лікаря, але не спеціаліста із спортивної медицини.

"Увага! Можливі патрулі санітарів на лісових доріжках ! Будуть ловити бігунів і перевіряти наявність справки на право займатися спортивним оздоровленням", - кепкують у коментарях до посту Равчева у фейсбуці.