У Самборі перевірять чому строковики їдять кашу з хробаками

18:36, 28.02.2017
У Самборі перевірять чому строковики їдять кашу з хробаками

Хробаки у солдатській каші в Самборі. (Фото з ФБ-сторінки Василини Мельник)

Міністр оборони Степан Полторак наказав провести службове розслідування щодо фактів незадовільного харчування стороковиків у військовій частині у місті Самбір Львівської області.

 

Зокрема, у соцмережах користувачі активно обговорюють кашу з хробаками, яку сфотографував один з солдатів.

 

Про це повідомляє прес-служба Міноборони у вівторок.

 

«У зв’язку із інформацією, розповсюдженою у засобах масової інформації про незадовільний стан харчування у військовій частині, дислокованій у Самборі, що на Львівщині, міністр оборони України призначив службове розслідування даних фактів», - йдеться у повідомленні.

 

Зауважимо, що напередодні користувач Василина Мельник оприлюднила у Facebook  світлини солдатських обідів, які зробив один з її рідних у військовій частині А3817 у Самборі.  

 

У каші, яку сфотографував солдат, можна помітити білих хробаків.

 

 

"Мій дідусь казав, що їх на Сибірі хробаками годували, та й не тільки, а тут, у наш час, при теперішній ситуації, таке ставлення до солдатів. До чого веду. Дехто з моїх рідних (у цілях безпеки ім'я не розголошую) служить в армії. І на питання: "А що ви там їсте?", мені скинули фото. І не тільки проблема в хробаках у кашах, й у напоях плавають", - обурюється пані Мельник.

 

За її словами, солдати часто не їдять ці обіди, бо вони жахливої якості. Тим більше, у  військових від них виникає печія.

 

«Зарплата в солдата строкової служби 174 грн, і, цієї зарплати вистачає на пачку цигарок, пінку та кілька станків для бриття та ще пачку печива. Питання в іншому, це хто ж має забезпечувати їх, чи ми податки кому платимо? Це принизливо, жахливо та образливо, за що ми боремось?», - додає Василина Мельник.

 

У свою чергу прес-служба Міноборони додає, що «послуги з харчування у зазначеній військовій частині, згідно з заключеним договором, надає компанія ТОВ «Геус-груп».

 

Станом на вівторок, до військової частини у Самборі вже виїхала група представників Міноборони для здійснення перевірки.

 

«Окрім цього, за рішенням міністра оборони Степана Полторака спеціальні мобільні групи представників міністерства перевірять усі військові частини, у яких надає послуги з харчування ТОВ «Геус-груп», - йдеться у повідомленні військового відомства.

 

Генерал армії Полторак також звернувся до головного військового прокурора України з пропозицією відкрити кримінальне провадження щодо зазначених фактів та покарати винних.

 

Як повідомляла "УМ" раніше контрактники зняли і оприлюднили жахливі умови в казармах навчального центру ЗСУ "Десна" на Чернігівщині з іржавими умивальниками, забитими лайном туалетами і щилинами у вікнах товщиною в палець.