Олександр Полежака і його восьмимісячна донька загинули в аварії через п’яного на джипі (відео)

12:22, 30.12.2016
Олександр Полежака і його восьмимісячна донька загинули в аварії через п’яного на джипі (відео)

Олександр Полежака із донькою загинули через п'яного на джипі.

Рідні і близькі харківського архітектора і дизайнера меблів 35-річного Олександра Полежаки і його восьмимісячної доньки Ярослави прощаються із ними в селищі Вільшани під Харковом у п’ятницю.

 

Немовля загинуло миттєво в аварії, яку вчинив п’яний водій. Її батька не вдалося втрятувати медикам. Дружина у важкому стані.

 

Про це повідомляє спільнота «Група допомоги Олександру Полежаці» у Facebook, а також брати і дядьки загиблих – Дмитро і Артем Полежака.

 

За даними свідків, у вівторок джип Toyota Prado потрапив в аварію на Салтівському шосе в Харкові. Тікаючи з місця аварії, водій джипа вилетів на зустрічну і протаранив «Жигулі» другої моделі. В цій машині їхали батьки зі своєю восьмимісячною донькою і пасажир.

 

Немовля загинуло на місці, дорослі отримали серйозні травми. Тоді як водій джипу не постраждав. Експертиза підтвердила, що він був напідпитку. Втім, зараз він стверджує, що випив нібито вже після аварії, бо був у стані шоку.

 

Патрульні вже повідомили харківським ЗМІ, що водій на місці аварії поводився неадекватно і пропонував їм хабара.

 

 

«Характерний запах алкоголю з рота. Він ледве тримався на ногах. Не міг пояснити, що сталося. Пропонував «повирішувати» за грошову винагороду», - розповів патрульний поліцейський Олексій Набока.

 

Після цього подруга постраждалої сім’ї Ніна Грибкова створила у Facebook  спільноту «Група допомоги Олександру Полежаці», через яку повідомляла про перебіг справи. Також кожен бажаючий міг пожертвувати кошти на порятунок постраждалих.

 

Зокрема, спільнота повідомила номер картки поета Артема Полежаки – брата постраждалого: : 5363 5423 0625 7792.

 

Утім, не зважаючи на зусилля медиків врятувати Олександра не вдалося, в четвер вранці стало відомо, що 35-річний архітектор помер.  

 

За словами речника мерії Харкова Юрія Сидоренка, важко травмований Олександр Полежака після аварії потрапив у кому, з якої так і не вийшов. Тоді як стан його дружини Діани медики оцінювали, як такий, що не загрожує життю.

 

«Дружина Сашка перебуває у шоці, до неї нікого не підпускають», - додає друг родини Руслан Копіца. Рідні і близькі кажуть, що хвилюються за той момент, коли Діана повернеться до реальності і усвідомить втрату чоловіка і доньки.

 

Водночас, 36-річному водію позашляховика Павлу Морозову в четвер суд обрав міру запобіжного заходу – утримання під вартою без права внесення застави. Арештованому «світить» до десяти років позбавлення волі. У суді з’ясувалося, що джип оформлений на дружину підозрюваного.

 

                                                                                                  Винуватець аварії у суді. 

 

«Не вірю, що ту мразоту посадять. Відкупиться», - написав на своїй сторінці у Facebook  поет Артем Полежака, брат і дядько загиблих.

 

Олександра Полежаку і його донечку Ярославу мають поховати в рідному селищі Вільшани Дергачівського району Харківської області. Селяни почали прощатися із загиблими у п’ятницю, після 12:00.