Юрій Луценко без попередження перевірив колонію на Житомирщині і вимагає звільнити керівника (фото)

15:30, 10.12.2016
Юрій Луценко без попередження перевірив колонію на Житомирщині і вимагає звільнити керівника (фото)

(Фото: Лариса Сарган (Facebook)

Генпрокурор Юрій Луценко без попередження прийшов з інспекцією а Райківську колонію № 73 у Житомирській області і буде вимагати звільнити керівника колонії через погані умови утримання ув'язнених. Про це Луценко заявив на Facebook. 
 
 
Також, за словами Луценка, ГПУ вже порушила кримінальне провадження порти керівництва колонії.
 
"В день захисту прав людини без попередження відвідав Райківську колонію на Житомирщині. Жах. 500 засуджених. В лазні нема води. Їжу готують прямо в цеху, де рубають дрова. В штрафному ізоляторі нема скла у вікнах, теж нема води. В медпункті майже нема ліків. Вартість дня в кімнаті побачень - 700 гривень. Доступ до телефонного зв'язку не організований. Держкар'єр, який має заробляти для покращення умов - під контролем ТОВ з депутатським дахом. Вже порушено кримінальне провадження проти керівництва закладу", - написав Луценко.
 
 
В ГПУ кажуть, що перевіркою встановлено низку порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства, щодо режимних вимог, охорони праці, матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення, застосування заохочувальних норм закону.Також виявлено факти застосування до в’язнів заходів дисциплінарного впливу, які не відповідають тяжкості і характеру вчинку.
 
"Начальник колонії не мав права допустити такого стану. Це одна з найгірших колоній, що я бачив. Я думаю, що ми будемо не клопотати, а вимагати звільнення начальника по статті", - заявив Луценко.
 
Крім того, засуджені установи позбавлені можливості купувати продукти харчування та предмети першої необхідності. Асортимент товару в крамниці є вкрай незадовільним.