Ректор Національного авіаційного університету Володимир Хаченко затриманий на хабарі в 170 тис. євро

16:13, 26.08.2016
Ректор Національного авіаційного університету Володимир Хаченко затриманий на хабарі в 170 тис. євро

Під час затримання ректора НАУ. (Фото прес-служби СБУ)

Співробітники СБУ затримали на хабарі виконуючого обов'язки ректора Національного авіаційного університету (НАУ) Володимира Харченка.

 

Про це повідомив речник Президента Святослав Цеголко на своїй сторінці у Facebook.

 

«Щойно Голова СБУ доповів Президентові про затримання т.в.о. ректора Національного авіаційного університету під час отримання хабара в розмірі 170 тис. євро. Операцію проведено спільно з НАБУ і Антикорупційною прокуратурою», -  написав Цеголко.

 

Прес-служба СБУ  на своїй сторінці у Facebookповідомила: "У Києві співробітники Служби безпеки України викрили на хабарництві т.в.о. ректора Національного авіаційного університету. Правоохоронці встановили, що посадовець через посередника адвоката вимагав 170 тисяч євро від професора. У таку суму чиновник оцінив підписання наказу про призначення науковця на посаду в університеті".

 

Зазначається, що співробітники спецслужби спільно з Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро затримали в.о ректора та адвоката у робочих кабінетах після отримання частини хабара у розмірі 100 тисяч євро.

 

Володимир Харченко з 2000 року працює в Національному авіаційному університеті. Пройшлов шлях від завідувача кафедри аеронавігаційних систем до проректора з наукової роботи.У 2015 році був призначений в.о ректора НАУ. Попередній в.о ректора  Рімвідас Хращевський був звільнений міністром освіти Сергієм Квітом «через продовження ним фінансових схем по вимиванню коштів.