Кіосок «Рошен», єдиний вцілілий МАФ на Святошині, теж вирішили знести

01:42, 28.06.2016
Кіосок «Рошен», єдиний вцілілий МАФ на Святошині, теж вирішили знести

Поблизу станції метро "Святошин" вцілів тільки "Рошен".

МАФ «Рошен» неподалік метро «Святошин» встановлений незаконно, без права користування відповідною земельною ділянкою, тому також буде демонтований. Наразі він єдиний МАФ, який вцілів після погрому у п’ятницю, влаштованого комунальниками.

 

Про демонтаж останнього, дивом вцілілого кіоску повідомив у Facebook народний депутат, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець, відповідаючи на питання користувачів соцмережі, чому, коли нищили кіоски на ринку, не зачепили лише МАФ «Рошену».

 

Пан Білоцерковець відзначив, що МАФ «Рошен» працівники КП «Київблагоустрій» не демонтували, бо не встигли.

 

«Не встигли, почалось протистояння, там не тільки цей не встигли, але і кілька інших, ще приїдемо в найближчі дні», - написав  радник мера.

 

Раніше Дмитро Білоцерковець наголошував, що МАФи, які демонтували 24 червня, є незаконними, контролюються великими мережовиками з числа прокурорів і чиновників і приносять їм дохід у 30 мільйонів гривень на місяць.

 

Як відомо, на світанку 24 червня по всьому Києву тракторами і за участю тітушок, які не підпускал підприємців і продавців, зносили ринки. За словами підприємців, їх про це не повідомили, тож люди навіть не встигли забрати свій товар. 

 

На «Святошині» демонтували низку кіосків з товаром, а МАФ «Рошен», який пов’язують із Президентом Порошенком, не зачепили. Хоча МАФ «Рошен» теж стоїть тут без жодних дозвільних документів.

 

Через знесення МАФів підприємці навіть перекрили рух в Києві. В результаті дій протестувальників на проспекті Перемоги утворився величезний затор. Згодом рух було відновлено.