Батько Катерини Гандзюк каже, що за ним стежать: підозрює Мангера

20:41, 21.02.2019
Батько Катерини Гандзюк каже, що за ним стежать: підозрює Мангера

Батько Катерини - Віктор Гандзюк (фото: LIGA.net)

Батько Катерини Гандзюк Віктор заявляє, що звільнений під заставу очільник Херсонської облради Владислав Мангер залякує свідків і організував стеження за ним.
 
Про це Віктор Гандзюк повідомив "Громадському".
 
"Перебуваючи на волі, Мангер впливає на слідство. Вдається до залякування свідків. З моменту попереднього судового процесу я особисто відчув за собою стеження. Став отримувати незрозумілі телефонні дзвінки", - розповів він.
 
Крім того, батько Катерини Гандзюк розповів, що багато свідків отримують погрози і деякі з них бояться продовжувати свідчити.
 
"Деякі готові відмовитися від свідчень. Боюсь за свою безпеку і я. На жаль, МВС не здатне забезпечити безпеку мені та свідкам. Ми двічі просили надати охорону. Нам відмовили", - зазначив Віктор Гандзюк.
 
Раніше в ініціативній групі "Хто замовив Катю Гандзюк?" заявили, що до її вбивства може бути причетний чинний керівник Національної поліції Херсонської області Артур Мєріков.
 
Нагадаємо також, в СБУ повідомили, що Владислав Мангер відмовився дати свідчення у справі, хоча раніше обіцяв співпрацювати зі слідством.
 
Як повідомляла "УМ", голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства активістки і радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, вночі 15 лютого був відправлений під арешт із правом внесення застави. Тоді ж стало відомо, що за Владислава Мангера внесли заставу в розмірі 2 мільйона 497 тисяч гривень його адвокати.
 
Після внесення застави Владислав Мангер вийшов на роботу до Херсонської облради.
 
голова Херсонської облради Владислав Мангер отримав підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк 11 лютого. Як заявив генпрокурор Юрій Луценко, Мангер заплатив за убивство Катерини Гандзюк 5 тисяч доларів.
 
Також під час судового засідання прокуратура стверджувала, що Владислав Мангер заплатив за вбивство Катерини Ганзюк, зокрема, базою відпочинку, яку здає в оренду його юрист. Адвокати звинувачення назвали брехнею.
 
Сам Владислав Мангер свою причетність до вбивства Катерини Гандзюк заперечує. Окрім того, він звинуватив в організації нападу на Катерину Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка.
 
У СБУ заяву Владислава Мангера вважають абсурдною.