Ківа та Вілкул внесли 115 тисяч гривень застави за поліцейського, що бив хлопця з С14 (відео)

10:21, 13.02.2019
Ківа та Вілкул внесли 115 тисяч гривень застави за поліцейського, що бив хлопця з С14 (відео)

Ківа вніс заставу за Василя Мельникова (фото: facebook.com / Ілля Ківа)

Голова профспілки МВС Ілля Ківа і представник "Опоблоку" Олександр Вілкул заявили, що внесли 115 тисяч гривень застави за поліцейського Василя Мельникова, якого заарештували за підозрою в побитті члена організації С14.
 
"Вношу заставу за поліцейського Василя Мельникова", - написав Ілля Ківа у Фейсбуку.
 
При цьому він вів трансляцію від каси банку.
 
Напередодні Ілля Ківа заявив, що внесе гроші за Василя Мельникова з власних заощаджень вранці 13 лютого.
 

"Я, як голова профспілки МВС, зобов'язаний захищати співробітників, тому офіційно заявляю, що завтра зранку мною буде внесена застава за Василя Мельникова, і ми будемо захищати своїх підопічних, співробітників. Якщо провина буде доведена - буде й покарання. Але до цього моменту ми будемо відстоювати інтереси тих, хто своє життя віддав службі народу та захисту закону", - заявив Ілля Ківа.
 
Водночас кандидат у президенти Олександр Вілкул також заявив, що вніс 115 тисяч гривень застави за поліцейського Василя Мельникова, підозрюваного в побитті члена "С14".
 
"Я вніс 115 тисяч гривень застави за поліцейського Василя Мельникова. Того, самого, який "лягай, Бандеро". Чи не тому, що "Бандера", а тому що "лягай", - написав Олександр Вілкул у Фейсбуку.
 
 
"Поліцейський виконував свій обов'язок. В екстремальних умовах. Коли бойовики напали конкретно на Подільський райвідділ", - стверджує представник "Опозиційного блоку".
 
Він додав, що сам "навіть не знайомий" з Василем Мельниковим, а організував оплату застави його адвокат Олег Бабич.
 
Зазначимо, і Вілкул, і Ківа є кандидатами в президенти на виборах 2019 року.
 
Нагадаємо, капітан поліції Василь Мельников за підозрою в побитті представника організації "С14" був відправлений під арешт на 2 місяці з правом внессеня застави.
 

Як відомо, в суботу 9 лютого між учасниками акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" на Контрактовій площі в Києві та поліцією сталися сутички. Як заявили учасники акції, перед початком виступу Юлії Тимошенко, деяких з них "забрали без жодних причин" до Подільського відділку поліції.

 

"Невдовзі їх відпустили, проте забрали особисті речі. Хлопці вимагали повернути їм речі, натомість правоохоронці застосували газ. На затримання приїхала поліція спецпризначення (колишній "беркут"), застосовували силу. Є травмовані", - заявили учасники ініціативи. 

 

У свою чергу в поліції повідомили про затримання групи осіб при спробі штурму управління поліції. "Невідомі намагалися пошкодити вхідні двері, застосували газові балончики та влаштували бійку з поліцейськими", - заявили в поліції. 

 

Напередодні Василю Мельникові інкримінували перевищення службових повноважень, що супроводжувалось насиллям. Йому загрожує до 8 років тюрми за побиття хлопця з С14.
 
Як повідомляла "УМ", на суді розкрили особу поліцейського, який бив хлопця з С14.