Петро Симоненко програв суд ЦВК про відмову реєструвати його на виборах

16:12, 06.02.2019
Петро Симоненко програв суд ЦВК про відмову реєструвати його на виборах

Петро Симоненко вимагав скасувати постанову ЦВК від 2 лютого про відмову в реєстрації його кандидатом у президенти (фото: "Обозреватель")

Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко програв Центральній виборчій комісії справу щодо відмови в реєстрації його кандидатом у президенти.
 
Таке рішення прийняв Шостий апеляційний адміністративний суд у середу 6 лютого, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
 
Як повідомляється, Петро Симоненко і Компартія України вимагали визнати протиправною і скасувати постанову ЦВК від 2 лютого про відмову в реєстрації Симоненка кандидатом на виборах президента від КПУ.
 
Вони просили суд зобов'язати ЦВК повторно розглянути документи Петра Симоненка і зареєструвати його кандидатом на виборах президента.
 
Як повідомляла "УМ", лідер "Комуністичної партії України" Петро Симоненко отримав відмову в реєстрації кандидатом на виборах президента 2019 року. ЦВК зокрема встановила, що Симоненка висунуто партією, статут, найменування та символіка якої не відповідають вимогам закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", - зазначено в повідомленні ЦВК. Також у комісії підкреслили, що анкета кандидата, подана Симоненком, не містить відомостей про його місце проживання на території України протягом 10 останніх перед днем виборів років.