Петро Порошенко закликав конкурентів утриматися від популізму щодо війни на Донбасі (фото. відео)

12:36, 24.01.2019
Петро Порошенко закликав конкурентів утриматися від популізму щодо війни на Донбасі (фото. відео)

Петро Порошенко в Давосі (фото: Петро Порошенко / Twitter)

Президент України Петро Порошенко під час "Українського сніданку" на Всесвітньому економічному форумі в Давосі закликав інших учасників передвиборчих перегонів утриматися від популізму на темі війни на Донбасі.

"В Україні існує дуже велика небезпека популізму. Багато говорять, що мир в Україні там - за рогом. Просто достатньо постукатися в двері до Путіна, попросити миру і зразу буде мир. Але за рогом не мир, там агресор. І ми маємо бути готовими разом відповісти агресору", - заявив Петро Порошенко.

Він додав, що відновлення миру в Україні можливе лише після відновлення територіальної цілісності.

"Ключ до миру не в Києві, не в Брюсселі, не у Вашингтоні. Ключ до миру - в Москві. І ми маємо використовувати інструмент, який у нас є, щоб посадити Путіна за стіл переговорів, як ми це робили у 2014-2015 роках, коли підписували Мінські угоди", - додав Президент.



Він відзначив, що 20 лютого на Генасамблеї ООН відбудеться дискусія про ситуацію на окупованих територіях Донбасу та Криму.

"Ми будемо говорити про миротворців, про координацію міжнародних зусиль у цьому напрямку", - запевнив Петро Порошенко.



Під час виступу Петра Порошенка на "Українського сніданку" в Давосі були присутні Юлія Тимошенко та Анатолій Гриценко, які подали документи до ЦВК, щоб позмагатися на виборах-2019.



Нагадаємо, у Давосі Петро Порошенко обговорив із Генсеком ООН Антоніо Гутеррешем введення миротворців на Донбас.