«Блок Петра Порошенка» отримав найбільше мандатів на виборах в ОТГ

08:32, 27.12.2018
«Блок Петра Порошенка» отримав найбільше мандатів на виборах в ОТГ

Вибори в ОТГ завершилися перемогою "БПП"

"Блок Петра Порошенка "Солідарність" отримав найбільше представницьких мандатів, випередивши партію "Батьківщина" на виборах в 77 Об’єднаних територіальних громад.

"Партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" отримує 25,4% від загальної кількості усіх мандатів в об’єднаних територіальних громадах, де 23 грудня відбулися перші вибори та довибори голів і депутатів ОТГ. Друге місце посіла ВО "Батьківщина" – 24,2%. Такі результати отримані після підрахунку 99,8% бюлетенів", - ідеться в повідомленні на сайті "БПП".

За попередніми даними 52 із 77 ОТГ, де проводили вибори, очолять партійці "БПП" або самовисуванція, яких підтримувала партія. Найбільше - у Черкаській, Волинській, Львівській та Київській областях.

Кандидати від партії "БПП "Солідарність", члени партії та самовисуванці, які йшли за підтримки партійних організацій, також отримують 413 депутатських мандатів.

Таким чином, від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" увійдуть до органів місцевого самоуправління 465 осіб.

У "Батьківщини" цей показник трохи нижчиий - 433 представники.

"Загалом з початку реформи децентралізації обрано 782 голови ОТГ. 389 ОТГ очолюють кандидати від "БПП "Солідарність"", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, "Опоблок" і "Батьківщину" назвали найбільшими противниками реформ із децентралізації