Уляну Супрун визнали головною реформаторкою України

13:56, 21.12.2018
Уляну Супрун визнали головною реформаторкою України

Уляна Супрун розпочала реформувати медицину: перші успіхи вже є (фото: Уляна Супрун / Facebook)

Виконувачка обов’язки міністра охорони Уляна Супрун названа експертами головною реформаторкою за часів незалежної України.

Про це йдеться в матеріалі видання Новое время, зазначає УНІАН.

Журналісти опитали представників бізнес-асоціацій, політологів, економічних журналістів, попросивши їх назвати імена чиновників і державних топ-менеджерів, які краще за інших впоралися зі справою модернізації підпорядкованих їм сфер.

Перше місце - в. о. міністра охорони здоров'я (з липня 2016 року) Уляна Супрун (17 балів).

Супрун впровадила масштабну медичну реформу і ввела інститут сімейних лікарів. Вже 23 мільйонів українців — більше половини населення країни — підписали декларації з сімейними лікарями. Причому 76 % з підписантів, за даними опитування соціологічної групи Рейтинг, задоволені своїми лікарями.

«На сьогодні медреформа виглядає найбільш масштабним (і найуспішнішим) проектом подібного роду в країні. Про її ефекті говорить хоча б те, що вона розколола медичний і околомедицинский світ на прихильників Супрун і супротивників. А ще в. о. міністра не дала померти нововведенню — закупівлі державою ліків через міжнародні організації», - йдеться в дослідженні.

Далі п’ятірку кращих реформаторів експерти визначили так: екс-голова Національного банку Валерія Гонтарєва, очільник "Нафтогазу" Андрій Коболєв, заступник міністра економіки Максим Нефьодов та ек-сміністр фінансів Олександр Данилюк.

Варто відзначити, що до реформаторів можна було віднести чиновників за будь-який період незалежної України, але ТОП-5 реформаторів - це представники постмайданної влади.

Нагадаємо, очільниця МОЗу Уляна Супрун в соцмережах відома розвінчанням міфів про здоров’я.