Головою Інтерполу став Кім Чон Ян з Південної Кореї: Росія вибори програла

09:21, 21.11.2018
Головою Інтерполу став Кім Чон Ян з Південної Кореї: Росія вибори програла

Голова українського МВС привітав переможця на посаду голови Інтерполу (фото: facebook.com / Арсен Аваков)

Головою Інтерполу обрали Кім Чон Яна з Південної Кореї.
 
Про це повідомили в офіційному Twitter Інтерполу зранку 21 листопада.
 
При цьому росіянин Олександр Прокопчук, якого Росія висувала на пост президента Інтерполу, програв на виборах, набравши 37,7%
 
"Президентом Інтерполу обрано представника Южної Кореї. Кандидатура Росії відхилено. Ця битва виграна. Дякую усім. Слава Україні!" - написав у Facebook глава МВС України Арсен Аваков. 
 
Він уточнив, що за південнокорейця Кім Чон Яна проголосували представники 101 країни, а за Прокопчука - 61.
 

 
Фото табла з результатами голосування оприлюднила також виконувачка міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.
 
"За результатами другого туру голосування президентом Інтерполу підтверджено вибір  представника Південної Кореї! Вітаю Кім Йонг Яна і всі країни світу, які боролися за недопущення Росії до керування Інтерполом!", - написала вона в Твіттері.
 
 
Президент Інтерполу обраний на дворічний термін.
 
Нагадаємо, ветеран російського МВС і зовнішньої розвідки Росії Олександр Прокопчук, який претендував на посаду голови Інтерполу, за даними українських правоохоронців, є кадровим співробітником російської розвідки, інфільтрованої в Інтерпол. У разі його обрання на посаду президента Інтерполу Україна обіцяла розглянути питання про призупинення членства в цій організації.
 
Також з'ясувалося, що кандидат від Росії є старшим братом Ігора Прокопчука, який є постійним представником України при ОБСЄ.
 
Зазначимо, напередодні голова МВС Великої Британії Саджид Джавід заявив, що новим керівником Інтерполу має стати представник країни, в якій з повагою ставляться до прав людини.
 
Як повідомляла "УМ", попередній президент Інтерполу Мен Хунвей зник після поїздки в Китай. Пізніше виявилося, що там його заарештували за підозрою в "злочинній діяльності".