Олег Мусій заявив, що 20 тисяч гривень від держави йому не вистачає на оренду квартири в Києві (відео)

18:01, 08.11.2018
Олег Мусій заявив, що 20 тисяч гривень від держави йому не вистачає на оренду квартири в Києві (відео)

Депутат каже, що до 20 тисяч гривень від держави докаладає ще 4 тисячі своїх - аби зняти квартиру в центрі Києва, поближче до Верховної Ради

Державна компенсація за оренду житла становить близько 20 тисяч гривень на місяць, проте цих коштів на оплату орендованої у центрі Києва квартири не вистачає.
 
Про це в ефірі телеканалу ZIK під час телефонного включення сказав народний депутат України (позафракційний) Олег Мусій.
 
Народний депутат, який є серед тих обранців, які отримують державну компенсацію на оренду житла в Києві, зауважив, що таку норму не скасують, адже половина обранців - мажоритарники з інших регіонів України, яким потрібно мати місце для проживання у столиці.
 
"Я теж належу до таких народних депутатів, які живуть на своєму мажоритарному окрузі, а це 550 кілометрів від Києва, і я орендую квартиру за ті кошти, які виділяє Верховна Рада", - розповів Олег Мусій.
 
Нардеп додав, що коштів, які виділяє ВРУ, йому не вистачає для того, щоб орендувати житло у столиці. З його слів, на його банківську картку кожного місяця надходить фіксована сума - сьогодні вона становить близько 20 тисяч гривень.
 
"Мені не вистачає, я ще 4 тисячі гривень доплачую свої. У мене квартира недалеко від ВРУ, у центрі, для того, щоб мені було зручно працювати, і вона - це як робоча квартира у Києві", - зазначив Олег Мусій і додав, що відповідні відомості вказані у його декларації.
 
Нагадаємо, 170 народних депутатів отримують державну компенсацію на оренду житла в Києві, з них 120 задекларували мільйони заощаджень, а щонайменше 25 мають житло в столиці чи елітному передмісті. Про це йшлося в сюжеті програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".
 
Зазначимо також, в 2015 році 119 народних депутатів, які задекларували щонайменше мільйон гривень грошових активів, отримували компенсацію на житло.