Соціалістична партія висунула Іллю Киву в президенти

10:01, 04.11.2018
Соціалістична партія висунула Іллю Киву в президенти

Головний соціаліст Ілля Кива висунутий у президенти (фото: Соціалістична партія України)

З’їзд "Соціалістичної партії" висунув свого очільника Іллю Киву в президенти.

Згідно повідомлення на офіційному сайті СПУ, Ілля Кива конкурентів не мав.

"Для мене це важкий хрест і відповідальність. Я буду робити помилки, хочу вам відразу про це сказати. Але я буду боротися, буду працювати над собою", - заявив Кива.

Також у ході з'їзду було ухвалено рішення про участь СПУ у місцевих виборах та про зміну символіки партії, "яка зображує сильний і вольовий кулак".

"Змінюється курс, змінюється напрям нашої партії. Кулак завжди уособлював боротьбу і єдність, ... запорука перемоги над злом, корупцією, злочинністю", - зазначив Ілля Кива.

На зборах багато критикували "діючу владу".

"Відсутність робочих місць, зарплат, зубожілий народ, підірвана економіка, знищено охорону здоров'я, освіту, культуру і спорт, зневажливе ставлення до екології та природних ресурсів. А державна машина як і раніше працює лише на особисте збагачення за рахунок свого народу", - цитують популістичні слова голови Запорізької обласної організації СПУ Володимира Чарленюка.

Нагадаємо, Ілля Кива погрожував розстріляти Юлію Тимошенко, Семена Семенченка та Євгена Мураєва, якщо Міхеїл Саакашвілі приїде в Україну. Екс-голові Одеської ОДА вдалося не лише публічно перетнути кордон Україхни із порушеннями, за що на учасників подій завели кримінальні та адміністративні справи, а і понад півроку вести активну політичну діяльність в країні до депортації.

Ілля Кива очолив Соцпартію у липні 2017 року.

27 січня 2018 р. під час "спільного засідання політради і центральної контрольної комісії СПУ" Іллю Киву виключили з лав Соціалістичної партії України і позбавили статусу голови цієї політсили.

Ілля Кива заявив, що його виключення з СПУ нелегітимне.

У Єдиному реєстрі громадських формувань головою Соцпартії зазначений Ілля Кива.

На початку лютого 2018 р. СПУ провела з'їзд, делегати якого встановили мораторій на скликання і проведення зборів на всіх рівнях. Мораторій порушили для висування Іллі Киви в президенти.