Гонтарева обізвала Тимошенко «балакучою головою»

15:22, 02.11.2018
Гонтарева обізвала Тимошенко «балакучою головою»

Валерія Гонтарева: Я ж технократ, приходжу з цифрами. А вони - просто балакучі голови. При цьому люди без честі, без совісті, без елементарних економічних знань, без нічого, але дуже добре говорять (фото: НБУ)

Екс-голова Національного банку Валерія Гонтарева назвала народного депутата Юлію Тимошенко та інших критиків "балакучими головами".
 
Про це вона заявила в інтерв'ю журналу "Новое время".
 
"З першого дня під НБУ ходили проплачені мітинги. У багатьох ЗМІ - повна дезінформація, маніпуляції. Наприклад, від Юлії Тимошенко, яка виходить і розповідає, що Гонтарева видала 300 мільярдів гривень рефінансування", - сказала екс-глава НБУ.
 
При цьому, за її словами, сама Гонтарева показувала в парламенті, що коли вона прийшла в НБУ, заборгованість з рефінансування була 110 млрд грн, а коли йшла - 19 млрд грн.
 
"Я ж технократ, приходжу з цифрами. А вони - просто балакучі голови. При цьому люди без честі, без совісті, без елементарних економічних знань, без нічого, але дуже добре говорять. Вся країна бачила і труни, які приносили озброєні люди до центрального входу НБУ, і мій будинок, розписаний словами "вбивця", - розповіла Гонтарева.
 
Нагадаємо, раніше Гонтарева звинувачувала Тимошенко у "наданні фіктивних цифр, які не можуть бути пов’язані з дійсністю" під час оцінки діяльності регулятора.
 
У свою чергу партія "Батьківщина" вимагала створення тимчасової слідчої комісії для перевірки діяльності керівників Нацбанку Валерії Гонтаревої й Фонду гарантування вкладів Костянтина Ворушиліна.
 
Зауважимо, останнім часом лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко втрапила в низку скандалів через піар на військових.