«У Росії земля і море мають горіти під ногами»: Ірина Геращенко про агресію РФ на Азові

21:37, 25.10.2018
«У Росії земля і море мають горіти під ногами»: Ірина Геращенко про агресію РФ на Азові

В ООН можуть розглянути неправомірні дії Росії в Азовському морі

Народна депутатка Ірина Геращенко привітала резолюцію Європарламенту про порушення Росією міжнародного права в Азовському морі та висловила сподівання, що ООН теж прийме відповідне рішення.

Про це пише Українська правда.

"Українська сторона працює над тим, щоб протягом 73 сесії ООН було прийнято 2 важливі резолюції стосовно неправомірних дій Росії в Криму та в Азовському морі", - зазначає видання, посилаючись на допис у Facebook віце-спікерки парламенту Ірини Геращенко, яка виступає в ООН від України в якості уповноваженої президента з мирного врегулювання.

Ірина Геращенко наголосила на тому, що резолюції, про які йде мова, є надважливими.

"Українські дипломати активно працюють над тим, аби протягом 73 сесії було прийнято 2 надважливі резолюції. Перша - про порушення прав людини в окупованому Криму. Вже в листопаді проект резолюції буде розглянуто на третьому комітеті ООН і в грудні - проголосований на Генасамблеї", - написала Геращенко.

Друга резолюція – стосовно мілітаризації Азовського моря і окупованого Росією Криму.

"Надважлива резолюція, яка буде прийнята на поточній сесії - про мілітаризацію окупованого Криму і Азовського моря. Сьогодні резолюцію по Азовському морю проголосував Європарламент. Наступну резолюцію має прийняти Генасамблея ООН. У Росії земля і море мають горіти під ногами", - додала вона.

Нагадаємо, Європейський парламент 25 жовтня схвалив резолюцію про порушення Росією міжнародного права в Азовському морі, а також нагородив Олега Сенцова премією Сахарова.