«Виконував наказ»: депутат Дейдей вступився за свого звинуваченого в розгоні Майдану помічника-беркутівця.

16:38, 10.10.2018
«Виконував наказ»: депутат Дейдей вступився за свого звинуваченого в розгоні Майдану помічника-беркутівця.

Євген Дейдей переконує, що за звірства "беркутівців" на Майдані потрібно карати лише тих, хто віддавав накази

Народний депутата Євген Дейдей вступився за свого помічника на громадськийх засадах Віктора Ейсмонта, який звинувачується у перевищенні повноважень під час розгону Євромайдану 30 листопада 2013 року, заявивши, що він сумлінно виконував наказ.

Євен Дейдей, член депутатської фракції Політичної партії "Народний фронт", член Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, заявив, що Віктор Ейсмонт має посвідчення учасника бойових дій та служив в АТО, а за звірства "Беркуту" на Майдані потрібно запитувати не в безпосередніх виконавців, а в тих, хто віддавав накази.



Реакцію народного депутата спровокував пост у Fаcebook адвокатки Євгенії Закревської, яка захищає інтереси постраждалих від дій "Беркуту" та інших силовиків під час Революції Гідності.

Вона нагадала, що на 8 жовтня були заплановані слухання в суді у справі розгону Майдану 30.11.2013.



На лаві підсудних - двоє екс-"беркутівців" Віктор Ейсмонт та Володимир Мохоня.

Їх звинувачують у перевищенні повноважень, протидії мирному зібранню людей та наданню завідома неправдивих даних для рапорту.

Євгенія Закревська запитала Євгена Дейдея, чи гарно працюється Віктору Ейсмонту його помічником на громадських засадах.

Він дав розлогу відповідь, у якій заявив, що Віктора Ейсмонта вибрали "сакральною жертвою", доки "окремі керівники так само сидять у затишних кабінетах".

"З плином років їх (виконавців, - ред.) намагаються притягнути до відповідальності, осуджують, найчастіше не маючи жодного доказу їх провини. Просто тому, що це "тенденція", зручний інструмент для піару. Тому що є суспільний запит...", - написав Євген Дейдей.



Нагадаємо, з колишнього координатора батальйону "Київ-1", а нині народного депутата Євгена Дейдея не зняли депутатську недоторканість, щоб розсолідувати його ймовірне незаконне збагачення на 6,1 мільйонів гривень.

У Євген Дейдей заявив, що отримав наскрізне осколкове поранення стегна. Однак в прес-центрі штабу АТО заявили, а низка знайомих із ходом бойових дій громадських активістів підтвердила, що в районі, де перебував народний депутат обстрілів не було, а "бойове поранення" виникло за невстановлених обставин.