Генпрокурор Луценко анонсує «резонансні дії» по Фірташу

15:26, 10.10.2018
Генпрокурор Луценко анонсує «резонансні дії» по Фірташу

Підприємства Дмитра Фірташа можуть арештувати (фото: 24tv.ua)

Генеральний прокурор України Юрій луценко погрожує взятися за справу олігарха Дмитра Фірташа.

Як повідомляє Українська правда, про це він заявив на брифінгу у середу, 10 жовтня.

"У пана Фірташа найближчі місяці будуть добрі для нас повідомлення із органів прокуратури. Це буде стосуватися і облгазів, і хімзаводів, і підприємств на тимчасово окупованій території", – зазначив генпрокурор.

Він додав, що правоохоронці очікують на остаточні рішення експертиз.

"Наглість (нахабство, - ред. "УМ"), з якою цей громадянин звертається до Москви з вимогою покарати Україну, перейшла будь-які межи, а значить, що це справа лежить у найближчій до моєї правої руки стопочці", – сказав Юрій Луценко.

"Громадське" припускає, що справа може стосуватися того, що підприємства Дмитра Фірташа закуповують газ як для населення, а потім продають його підприємствам, заробляючи на різниці в ціні.

Нагадаємо в окупованому Армянську відбулася техногенна аварія на заводі "Кримський титан" Дмитра Фірташа. Через забруднення повітря із міста вивезли дітей, а забруднене повітря досягало постів українських прикордонників, які скаржилися на проблеми зі здоров’ям.

Як повідомляла "УМ", Юрій Луценко анонсував подання на зняття недоторканості із Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва, Дмитра Колєснікова та Олександра Пономарьова, але не вклався в обіцяні терміни оформлення документів, а подання на останнього вказаного народного депутата взагалі не зробив.

За деякий час Юрій Луценко анонсував подання на притягнення до відповідальності депутата, винного у знищенні оборонної промисловості, але генеральний прокурор більше про нього не згадував.

Згодом Юрій Луценко анонсував повернення в політику після виборів президента.