В ПАРЄ українська делегація домоглася продовження санкцій проти Росії і потролила пропагандистів РФ гімном України (відео)

10:03, 10.10.2018
В ПАРЄ українська делегація домоглася продовження санкцій проти Росії і потролила пропагандистів РФ гімном України (відео)

Українські депутати в ПАРЄ співають гімн, доки Ольга Скабєєва намагається провокувати парламентарів (скріншот відео)

Під час роботи Парламентської асамблеї Ради Європи українська делегація домоглася того, щоб делегація Росії не могла повноцінно працювати як мінімум до січня, а в кулуарах депутати виконали гімн України, зірвавши роботу російських пропагандистів.

Як повідомляє Європейська правда, ПАРЄ на засіданні у вівторок не знайшла голосів для зміни санкційних правил і відклала вирішення цього питання на наступний рік.

Дебати в Асамблеї показали, що у залі немає голосів для зміни санкційних правил, як того вимагала Росія – для цього потрібно було б мати підтримку двох третин депутатів.

Неуспішне голосування означало би, що резолюція "вбита". Щоби уникнути цього, доповідачка Петра де Суттер запропонувала припинити дебати. "Я почула дуже емоційні аргументи, навіть гнів (щодо спроби "прощення" Росії. - ЄП). Були і конструктивні аргументи. Та ми бачимо, що голосів немає. Тому я пропоную відкласти дискусію до січня", - пояснила вона.

За пропозицію доповідачки проголосувало 99 депутатів, проти 79, ще 16 утрималися.

Українські депутати розцінили цей підсумок голосування як успіх.

Не менші пристасті розгорілися в кулуарах ПАРЄ, де на українських депутатів чатували пропагандисти із телеканалу "Росія 1" начолі із Ольгою Скабєєвою.

Спочатку Володимир Ар’єв поскаржився, що російські журналісти напали на нього, запали за руки і провокували, а згодом вдерлися до приміщення української делегації.

Основне дійство розпочалося згодом, коли, ігноруючи провокації росіян, українські депутати заспівали гімн України.

На відео помітно, як Ольга Скабєєва нервувала від виконання українського славню, а її голос було важко розрізнити за співом українських парламентарів.

Відео зняв журналіст Грегорій Жигалов.



При цьому російські пропагандисти встигли повідомити, що гасло "Слава Україні!" нібито нацистське, а представниця України Ірина Геращенко навіть "зігувала" в кулуарах ПАРЄ.

Ірина Геращенко у відповідь на ці вигадки зазначила, що її думка пропагандистів не турбує, бо в неї "мінська закалка".