Постпред України в ООН Єльченко запропонував перенести переговори про Донбас із Мінська

11:03, 24.09.2018
Постпред України в ООН Єльченко запропонував перенести переговори про Донбас із Мінська

Володимир Єльченко вдруге наголосив на недружніх кроках Білорусі щодо важливих для України питань міжнародних відносин (фото: ЕРА/UPG)

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко запропонував перенести переговори щодо окупованого Донбасу із Мінська до іншої країни.

Про це повідомляє Ліга.net.

Причиною для зміни країни для перемовин український дипломат назвав те, що білоруська делегація в ООН постійно голосує проти будь-яких ідей і пропозицій України.

"Я особисто повністю підтримую, я не пам'ятаю вже хто це пропонував, деякі групи депутатські в нас у Верховній Раді, що нам треба просто переносити цю площадку з Мінська в якусь іншу столицю. При всій моїй повазі до білоруської дипломатії, але я не можу таку позицію зрозуміти, про яку нейтральності йдеться?" - сказав Володимир Єльченко.

Нагадаємо, після голосування щодо включення до обговорення на сесії Генеральної асамблеї ООН питання про ситуацію на окупованих Росією територіях Криму та Донбасу Володимир Єльченко висловив особисту думку щодо його результатів: дипломат запитав, чи потрібні Україні такі друзі, як Вірменія, Білорусь і Казахстан, які проголосували проти